четвер, 23 березня 2017 06:38

Картини Ван Ґоґа вартістю $100 млн повернули на батьківщину
3

"Краєвид моря біля Схевенінгена"
Фото: Ван Ґог
"Паства виходить із реформістської церкви в Ньюнені"
Повернення картин до музею в Амстердамі

До музею нідерландського художника-постімпресіоніста Вінсента Ван Ґоґа в Амстердамі повернули дві його картини, вкрадені 14 років тому.

Італійська поліція знайшла їх у будинку ватажка мафії коло Неаполя. Це полотна раннього періоду творчості художника. Про це повідомляє Daily Mail.

Перша картина - "Краєвид моря біля Схевенінгена" (1882). Вона єдина в колекції музею з періоду, коли митець жив у Гаазі. Друга - "Паства виходить із реформістської церкви в Ньюнені" (1884-1885). Це полотно Ван Ґоґ намалював у подарунок матері. Батько художника був пастором у церкві, зображеній на картині.

Витвори мистецтва роками лежали у сховку за стіною будинку. Були загорнуті в ганчір'я. Однак напрочуд добре збереглися, зазначають експерти. До 14 травня картини можна побачити в музеї. Потім їх реставруватимуть.

Картини вкрали у грудні 2002 року. Їхню вартість оцінюють у $100 млн. Злодіїв засудили у 2005 році. Вони досі не зізналися, хто був замовником крадіжки та яку винагороду вони за це отримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ван Ґоґ за життя продав всього одну картину

12 українських митців працюють у складі міжнародної групи художників над створенням першого повнометражного анімаційного фільму про Ван Ґоґа. Англо-польський фільм "З любов'ю, Вінсент" в оригінальний спосіб розповість про життя і творчість знакового митця. Прем'єра запланована на 2017 рік.

Зараз ви читаєте новину «Картини Ван Ґоґа вартістю $100 млн повернули на батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути