неділя, 31 травня 2020 03:44

Канада заступилася за ВООЗ

Канада заступилася за ВООЗ
ВООЗ звинуватили у тому, що вона не впоралася зі своїми обов'язками. Фото: REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я має детально проаналізувати глобальну реакцію на пандемію коронавірусу, однак зараз це робити зарано.

"Лише коли кількість випадків зараження в усьому світі почне суттєво знижуватися, ми зможемо звернути увагу на те, якою була реакція, та на її наслідки. Ми ще не дійшли до цього етапу, оскільки досі перебуваємо безпосередньо в кризі", - сказала міністр міжнародного розвитку Канади Каріна Гулд в ефірі CBС.

За її словами, аналіз слід розпочинати, щойно світ вийде із "гострого надзвичайного стану та кризового періоду".

Міністр додала, що мала у травні відверту розмову із головою ВООЗ Тедросом Адханомом Гебреісусом і запевнила його в підтримці Канадою організації, вказавши на очікування проведення розслідування з метою ліпшої підготовки до майбутніх пандемій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заборонив в'їзд в Америку дослідникам з Китаю

Коментуючи звинувачення на адресу ВООЗ у поширенні недостовірних даних щодо Китаю, Гулд висловила переконання, що Організація надавала найбільш точну й актуальну інформацію, до якої мала доступ. Проблеми ж могли полягати в тому, що у різних країнах підхід до збору даних неоднаковий.

29 травня президент США Дональд Трамп оголосив, що Сполучені Штати припиняють відносини із Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), яка "не змогла реалізувати нагальні й потрібні реформи".

Перед цим він заявляв, що ВООЗ не впоралася зі своїми обов'язками під час епідемії COVID-19, а також не перевіряла дані про коронавірусну інфекцію, надані Китаєм. Фінансування ВООЗ Трамп заморозив у середині квітня.

Зараз ви читаєте новину «Канада заступилася за ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути