середа, 27 грудня 2017 12:13

З російської Червоної книги вилучили популярних у браконьєрів тварин

З російської Червоної книги вилучили популярних у браконьєрів тварин
З нової редакції Червоної книги Росії зникли види тварин, які залишаються під загрозою, зокрема, сніговий баран і гімалайський ведмідь. Фото: commons.wikimedia.org

Міністерство природи Росії затвердило нову редакцію Червоної книги, що містить списки рідкісних і зникаючих видів тварин.

Стало відомо, що з нової редакції Червоної книги Росії зникли види тварин, які залишаються під загрозою, зокрема, сніговий баран і гімалайський ведмідь. Про це повідомляє "Радіо "Свобода".

Вчені Російської академії наук вважають, що це може бути пов'язано з певним мисливським лобі, якому "вигідно" залишити гімалайського ведмедя за межами Червоної книги, адже полювати на нього приїжджають іноземці, які платять за це гроші. Крім того, лапи гімалайського ведмедя популярні в східній медицині. Зараз чисельність гімалайських ведмедів на Далекому Сході не перевищує 6 тис. особин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полярний ведмідь на межі смерті шокував світ - вражаюче відео

Відомо, що зі складу комісії, яка затверджувала списки видів тварин, що потребують внесення до Червоної книги, були виключені вчені-зоологи.

Російські водії виявили на Магаданському тракті поблизу Якутська ведмежа. Тварина мала змучений та голодний вигляд. Ведмежа втекло з місцевого клубу мисливських собак, повідомляє Crim Yakutia на своїй сторінці в YouTube. Відео з ведмежам, котрого водії знайшли на трасі та пригощали хлібом, швидко стало популярним в мережі.

Зараз ви читаєте новину «З російської Червоної книги вилучили популярних у браконьєрів тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути