неділя, 21 листопада 2021 14:21

Ісламіст відкрив вогонь в Єрусалимі. Загинули двоє

Ісламіст відкрив вогонь в Єрусалимі. Загинули двоє
Ізраїльська поліція на місці стрілянини / Reuters

В Єрусалимі члена радикального палестинського угруповання "Хамас" 21 листопада вбив ізраїльтянина, і ще трьох поранив.

Нападник відкрив вогонь у Старому місті, біля Храмової гори, яку євреї та мусульмани вважають священною. Серйозні поранення отримали двоє ізраїльтян – мирних жителів. Один з них згодом помер. Також нападник поранив двох ізраїльських поліцейських. Нападника застрелила поліція. Про це пише "Радіо свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі дозволили вакцинацію дітей від Covid-19

У "Хамас" підтвердили, що нападник - їхній член, житель Єрусалиму. Там назвали його дії "героїчною операцією", давши зрозуміти, що він діяв один.

Це другий за останні дні напад у Старому місті Єрусалиму. 17 листопада 16-річний палестинець напав із ножем на ізраїльських поліцейських. Його застрелили. Загиблий ізраїльтянин - перша жертва нападів палестинців у Єрусалимі більш ніж за пів року.

Старе місто - частина Єрусалиму, анексована Ізраїлем в 1967 році. Ізраїль вважає Єрусалим своєю неподільною столицею. Палестинці наполягають на тому, що Єрусалим має стати столицею їхньої майбутньої держави, і звинувачують Ізраїль в окупації своїх земель.

У Єрусалимі відбувся конкурс "Міс, яка пережила Голокост". Перемогла у ньому цього року 86-річна Селіна Стейнфілд. За словами організаторів, конкурс проводять, щоб спробувати дати частину "щастя, котрого бракує", тим, хто пережив Голокост у дитинстві.

Зараз ви читаєте новину «Ісламіст відкрив вогонь в Єрусалимі. Загинули двоє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути