субота, 22 травня 2021 13:12

Ілон Маск виступив на пропагандистському форумі Кремля

Ілон Маск виступив на пропагандистському форумі Кремля
Марафон "Нове знання" проходить 20-22 травня у різних містах РФ. Фото: Reuters

Засновник SpaceX і глава Tesla Ілон Маск 21 травня виступив на пропутінському форумі "Нове знання". Захід носив насамперед пропагандистський характер і проводився некомерційною організацією "Знання", до наглядової ради якої входять перший заступник глави адміністрації президента Росії Володимира Путіна Сергій Кирієнко і радник президента РФ Володимир Мединський.

Виступ Маска тривав близько 45 хв і вже викликав осуд з боку російської опозиції, передає RFI. Серед спікерів форуму - російські пропагандисти Володимир Соловйов і Маргарита Симоньян, депутат Держдуми Петро Толстой, очільник МЗС РФ Сергій Лавров, особистий духовник Путіна, митрополит Тихон (Шевкунов) і актор Володимир Машков, який подав заявку на участь в праймеріз "Єдиної Росії" з відбору кандидатів в депутати Держдуми.

"Форум "Нове знання "- це не про таланти та креатив росіян, цей форум - інструмент держпіару, держпропаганди, інструмент підтримки міфу, що в сучасній Росії, яка загрузла в корупції та брехні, ще можливий розвиток науки і технологій. Я впевнена, що жодного розвитку технологій й науки в умовах тотальної корупції і беззаконня статися не може, а форум - просто красива обгортка і пил в очі", - заявила з цього приводу політикиня Любов Соболь.

Марафон "Нове знання" проходить 20-22 травня у різних містах РФ. Серед партнерів товариства "Знання" - Слідчий комітет РФ, "Російський союз ветеранів", Російське історичне товариство, офіційні соціологи з Всеросійського центру вивчення громадської думки та Міністерство науки. Основною ціллю організації значиться "виховання патріотизму в зростаючого покоління".

"Маск приймав участь у форумі по відеозв'язку, відповідаючи на запитання. Слово йому передав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, який і запропонував американському мільярдерові взяти участь у форумі. Маск заявив, що скоро Tesla може вийти на російських ринок", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla починає випуск найшвидшого серійного автомобіля у світі

Ілон Маск втратив $20 млрд після того, як виступив ведучим на шоу Saturday Night Live. Сталося це через його заяви під час гумористичної програми. Американський винахідник і бізнесмен назвав криптовалюту Dogecoin аферою, хоча раніше власними твітами штучно підвищив її ціну.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск виступив на пропагандистському форумі Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути