пʼятниця, 10 березня 2023 10:24

Ілон Маск будує власне місто у Техасі: фото
5

У Сполучених Штатах Америки мільярдер та засновник компаній SpaceX і Tesla 51-річний Ілон Маск вирішив побудувати у штаті Техас місто-утопію для співробітників своїх компаній.

Маск уже придбав кілька пасовищ неподалік міста Остін для будівництва, пише The Wall Street Journal із посиланням на знайомі з деталями проєкту джерела.

"Місто планують створювати вздовж річки Колорадо, щоб воно безпосередньо прилягало до об'єктів, які будуються в Техасі й належать Маску. У 2020 році неподалік Остіна засновник компаній почав будівництво заводу Tesla. У сусідньому окрузі Бастроп SpaceX будує власний об'єкт, а Boring – новий склад", – ідеться в повідомленні.

Ілон Маск вирішив побудувати в Техасі місто-утопію
Фото: The Wall Street Journal
Ілон Маск вирішив побудувати в Техасі місто-утопію
Ілон Маск вирішив побудувати в Техасі місто-утопію
Ілон Маск вирішив побудувати в Техасі місто-утопію
Ілон Маск вирішив побудувати в Техасі місто-утопію

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск повернув титул найбагатшої людини в світі

На в'їзді в майбутнє місто вже є таблички зі словами: "Ласкаво просимо до Снейлбрука". А на території облаштували спортивну зону та басейн. Також розпочали спорудження модульних будинків. Загалом Маск планує зробити щонайменше 110 житлових споруд.

За законами американського штату Техас, місто зможе набути статус адміністративної одиниці лише тоді, коли там житиме понад 200 мешканців.

Маск заявив про можливість створення нового міста у штаті Техас ще у березні 2021 року. Це місто буде включати в себе частину районів селища Бока-Чіка, де знаходиться випробувальний полігон компанії SpaceX. Компанія вже офіційно зв'язалася з владою округу Кемерон.

У грудні 2019-го Маск заявив про переїзд зі штату Каліфорнія в Техас. Крім того він говорив про можливість перенесення головного офісу своєї компанії Tesla у Техас або Неваду.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск будує власне місто у Техасі: фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути