середа, 22 січня 2020 09:37

IKEA виявила у своїх дорожніх чашках отруту

Шведська компанія IKEA виявила у своїх дорожніх чашках токсичну речовину.

Компанія вирішила відкликати небезпечний товар, пише OBOZREVATEL.

Йдеться про пластмасові чашки Troligtvis, які були в продажу з жовтня 2019 року по січень 2020-го. Тести показали перевищення рівня дибутилфталату. Це небезпечно для здоров'я. Може призвести до порушень в імунній системі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запрацює інтернет-магазин Ikea: подробиці

"IKEA настійно рекомендує всім клієнтам, у яких є дорожня чашка TROLIGTVIS з написом Made in India, негайно припинити її використання і повернути товар у будь-який магазин IKEA для здійснення повного повернення", - підсумували представники компанії.

Автор: IKEA
  Перевищення рівня дибутилфталату небезпечне для здоров'я і може призвести до порушень в імунній системі
Перевищення рівня дибутилфталату небезпечне для здоров'я і може призвести до порушень в імунній системі

Пластик, з якого роблять більшість упаковок для їжі і пляшки для води, часто буває неякісним. Так, пластикові пляшки, з яких ми п'ємо воду, часто приховують в собі небезпеку. Коли пляшка зроблена з матеріалу, здатного взаємодіяти з водою і виділяти в неї шкідливі токсичні речовини, питво всередині такої ємності перетворюється на отруту. Пластик може стати причиною виникнення раку. Речовини, що виділяються пластиком, дуже токсичні — організм отруюється, внутрішні органи засмічуються шкідливими сполуками, і ці фактори пригнічують імунітет. Проблеми з печінкою і підшлунковою залозою також часто виникають лише через використання пластикових упаковок. Ще одна неприємність — гормональний збій, викликаний канцерогенними сумішами. Вживаючи їх у їжу мимоволі, дістаючи їжу з ненадійної пластикової упаковки або випиваючи з неї воду, ви ризикуєте втратити правильний гормональний баланс. Надалі можна отримати проблеми зі шкірою, розлади психіки, слабкість організму і часті інфекційні захворювання. Ось чому варто уважно стежити за написами на етикетках продуктів.

Зараз ви читаєте новину «IKEA виявила у своїх дорожніх чашках отруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути