Ексклюзиви
субота, 09 грудня 2017 17:53

Ходорковський сказав росіянам, за кого голосувати на виборах

Ходорковський сказав росіянам, за кого голосувати на виборах
Михайло Ходорковський. Фото: 24smi.org

Михайло Ходорковський, російський політичний емігрант та лідер опозиційного до Кремля руху "Відкрита Росія", не вважає Ксенію Собчак підставною фігурою від влади на найближчих президентських виборах або спойлером.

Саме тому він закликає голосувати за неї або за Олексія Навального, якщо його все ж таки допустять до виборів, заявив він під час прямого включення за допомогою відеозв'язку на конференції свого руху, яка відбувалась у Москві, передає "Еспресо TV".

Ходорковський запевнив: "Що я вважаю правильним для руху? Правильно для руху підтримувати усіх тих, хто просуває наші цінності".

Він переконаний, що на передвиборній сцені знаходяться 2 політика, які розділяють цінності "Відкритої Росії" - Навальний та Ксенія Собчак.

Однак, за словами Ходорковського, призначені на березень 2018 року президентські вибори будуть "псевдовиборами", навіть якщо на них допустять Навального і Собчак, адже зміна влади на них є неможливою.

Він сказав: "Саме тому тут немає спойлерів - оскільки немає виборів. Є люди, готові артикулювати політичні інтереси своїх груп і є блазні, які створюють шум, відволікаючи суспільство від реальних проблем і їх рішень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "То будуть важкі часи для Росії" - Ходоровський дав прогноз владі Навального

А також додав, що вітає і Собчак, і Навального як союзників "Відкритої Росії", що просувають цінності парламентаризму, федералізму і правової держави.

Засновник "Відкритої Росії" зауважив, що російська опозиції має насамперед прагнути не зміни прізвища президента, а зміни системи влади, переходу до парламентської республіки, підзвітності уряду парламенту й можливості для регіональних політичних центрів самостійно визначати темпи соціально-політичного розвитку.

Ксенія Собчак, російська журналістка і телеведуча, яка планує брати участь у виборах президента 2018-го, заявила - найправильнішим шляхом для розвитку Росії є парламентська республіка з обмеженням президентських повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Ходорковський сказав росіянам, за кого голосувати на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути