вівторок, 21 листопада 2017 17:14

Собчак хоче обмежити повноваження президента Росії

Собчак хоче обмежити повноваження президента Росії
Вона переконана, що потрібно посилити роль парламенту. Фото: interfax.ru

Ксенія Собчак, російська журналістка і телеведуча, яка планує брати участь у виборах президента 2018-го, заявила - найправильнішим шляхом для розвитку Росії є парламентська республіка з обмеженням президентських повноважень.

Про це пише "РИА Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога не викликає сумнівів" - у Кремлі "мусолять" старт виборчої кампанії Путіна

Вона сказала: "Ми всі знаємо, що нашу конституцію писали в непростий історичний період досить жорсткого протистояння парламенту і президента".

Собчак також зазначила, що у Росії "передбачається" парламентська республіка за цією конституцією за "певних невеликих і неглобальних коригувань". Саме тому вона переконана, що потрібно посилити роль парламенту.

Ксенія пояснює: "Глобальна мета і глобальні гарантії, які особисто я вимагала б від людини, яка може реально прийти до влади через якийсь час, – це гарантія, в першу чергу, розпуску тієї Думи, яка на сьогоднішній момент, на мій погляд, є взагалі нелегітимною... І далі, через посилення ролі парламенту і зменшення ролі президента в Росії, вибудовувати просто іншу систему".

І підкреслила, що теза про поправки до російської конституції, що зможуть обмежити незмінюваність влади, стане частиною її політичної програми.

Російські юристи не можуть дійти згоди, чи можна звинувати у екстремізмі телеведучу Ксенію Собчак за визнання анексованого Криму українським.

Зараз ви читаєте новину «Собчак хоче обмежити повноваження президента Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути