вівторок, 24 жовтня 2017 17:41

Собчак можуть "пришити" кримінал за висловлювання про анексований Крим

Собчак можуть "пришити"  кримінал за висловлювання про анексований Крим
Ксенія Собчак заявила, що Крим є територією України. Фото: MedikForum

Російські юристи не можуть дійти згоди, чи можна звинувати у екстремізмі телеведучу Ксенію Собчак за визнання анексованого Криму українським.

Деякі експерти зазначають, її висловлювання - прояв свободи слова, інші нагадують , що за подібні висловлювання вже судили, тому Собчак можуть притягнути до відповідальності. Про це інформує "СК".

Адвокат Оксана Міхалкіна вважає, що Собчак загрожуватиме кримінальна відповідальність, якщо експерти знайдуть в її словах ознаки сепаратизму або екстремізму.

Крім того, керівник правозахисної групи "Агора" Павло Чиков наголосив, що в Росії більше 20 осіб притягнули до кримінальної відповідальності за аналогічні висловлювання. Максимальні санкції за порушеною статтею – 5 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорний" пропагандист Грем Філіпс випробував Кримський міст

Адвокат Ігор Трунов вважає, що висловлювання можна розглядати в рамках передвиборчої кампанії Собчак .

"Спектр політичних гасел в такому випадку ширший. До того ж вона дає аналіз події - того, як Крим відокремився від України, наскільки в рамках міжнародного права була ситуація. Не можна сказати, що в даному випадку вона закликає порушити територіальну цілісність країни, адже все відбулося нещодавно. Якби вона сказала, наприклад, що Татарстан повинен бути окремою республікою, то підстави б були ", - сказав він.

Нагадаємо, на прес-конференції в Москві Ксенія Собчак заявила, що з точки зору міжнародного права Крим є територією України. Також вона оголосила, що балотуватиметься на пост президента РФ.

Зараз ви читаєте новину «Собчак можуть "пришити" кримінал за висловлювання про анексований Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути