субота, 02 березня 2024 12:30

Грабіжники викрали труну з тілом Чарлі Чапліна

Грабіжники викрали труну з тілом Чарлі Чапліна
Труна з тілом Чарлі Чапліна / Little White Lies

2 березня 1978 року стався один із найвідоміших випадків викрадення тіла. Двоє чоловіків викрали труп актора Чарльза Чапліна з кладовища у швейцарському селі Корсів-сюр-Веве, що на пагорбах над Женевським озером.

Чаплін помер на Різдво 1977-го, у віці 88 років. 2 місяці по тому його тіло було вкрадено з кладовища, через що розпочалося поліцейське розслідування.

Після того, як вдова Чапліна Уна отримала вимогу викупу в розмірі $600 тис., поліція почала стежити за її телефоном і за 200 телефонними кіосками в регіоні. Уна відмовилася платити викуп, заявивши, що її чоловік вважав би цю вимогу смішною. Пізніше вимагачі дзвонили й погрожували її двом молодшим дітям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чарлі Чаплін вперше з'явився в кіно

Уна Чаплін була 4-ю дружиною Чарлі. Вона була дочкою драматурга Юджина О'Ніла.

Уна і Чаплін одружилися 1943-го, коли їй було 18 років, а йому - 54. У них було 8 спільних дітей. Сім'я оселилася у Швейцарії 1952 року, після того, як Чаплін, якого критики звинуватили в симпатіях до комуністів, дізнався, що йому відмовлять у візі для в'їзду в США.

Після п'ятитижневого розслідування поліція заарештувала 2 автомеханіків - Романа Вардаса з Польщі та Ганшо Ганева з Болгарії. Ті 17 травня привели правоохоронців до тіла Чапліна, яке закопали на кукурудзяному полі приблизно за 1,5 км від будинку родини Чаплінів.

У грудні того ж року Вардас і Ганев були засуджені за пограбування могил і спробу вимагання. Політичні біженці зі Східної Європи, Вардас і Ганев, вкрали тіло, намагаючись розв'язати фінансові проблеми.

Вардас, якого визнали натхненником, отримав 4,5 роки тюрми. За його словами, він надихнувся на злочин новиною в італійській газеті. Ганев отримав 18 місяців позбавлення волі умовно. Щодо Чапліна, його родина поховала тіло в бетоннім склепі, щоб унеможливити подібні злочини в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжники викрали труну з тілом Чарлі Чапліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути