середа, 15 грудня 2021 04:37

Гімнастки, яких ґвалував лікар збірної, отримають найбільшу у світі компенсацію

Гімнастки, яких ґвалував лікар збірної, отримають найбільшу у світі компенсацію
У суді виступили понад 150 дівчат і їхніх родичів, зокрема олімпійські чемпіонки. Фото: Reuters

У США сотні жінок, які постраждали від сексуального насильства з боку колишнього лікаря національної збірної з гімнастики Ларрі Нассара, отримають $380 млн компенсації.

Це одна з найбільших компенсацій у світі, пише The Wall Street Journal. Виплатять її Федерація гімнастики, Олімпійський і Паралімпійський комітети США.

"Гроші отримають понад 500 жінок. Наразі невідомо, скільки отримає кожна постраждала. Більшість коштів виплачуватимуть страховики, а Олімпійський та Паралімпійський комітети США виплатять приблизно $34,4 млн і нададуть позику Федерації гімнастики для оплати її частини", - йдеться у документах майже пʼятирічного судового розгляду.

Адвокат постраждалих назвав урегулювання "історичним", але сказав, що вони продовжать "добиватися справедливості" щодо чиновників, які вчасно не провели розслідування. У липні ФБР опублікувало звіт про справу, де виявили численні помилки, затримки й укриття з боку агентів. Це дозволило насиллю Нассара тривати декілька місяців після того, як проти нього вперше порушили справу.

У 2018 році Університет штату Мічиган уже погодився виплатити $500 млн 332 жінкам, які постраждали від сексуального насильства Нассара. Понад 100 жінок, які публічно розповіли про сексуальне насильство з боку Нассара, отримали премію за мужність на щорічній церемонії нагородження ESPYS за спортивні досягнення у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренер зґвалтував мене перед Олімпіадою - білоруська гімнастка

Нассар був головним лікарем олімпійських гімнасток США. У 2018 році його засудили до понад 300 років ув'язнення за розтління жінок і неповнолітніх спортсменок. Нассар визнав себе винним у тому, що під приводом медичних процедур чинив сексуальне насильство. У суді проти нього виступили понад 150 дівчат і їхніх родичів, зокрема олімпійські чемпіонки зі спортивної гімнастики Габріель Дуглас, Сімона Байлз, Елі Райсман і Маккейла Мероні.

Зараз ви читаєте новину «Гімнастки, яких ґвалував лікар збірної, отримають найбільшу у світі компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути