середа, 07 червня 2017 10:46

Генпрокурор США хоче піти з посади на тлі скандалу з Росією

Генпрокурор США хоче піти з посади на тлі скандалу з Росією
Генеральний прокурор США Джефф Сешнс попросив Трампа про свою відставку. Фото: Главком

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс попросив президента Дональда Трампа відправити його у відставку. Намір Сешнса пов'язаний з погіршенням відносин між ним та американським лідером.

Попри напружені відносини з генпрокурором, Трамп відмовився його звільнити. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Washington Post. Американське видання отримало інформацію від двох джерел, близьких до Білого дому.

Конфлікт виник після рішення Сешнса усунутися від розслідування зв'язків Трампа з Росією. У березні генпрокурор взяв самовідвід у розслідуванні справ, пов'язаних із звинуваченням РФ у втручанні в вибори.

Для Трампа це "одне із головних розчарувань його президентства", і він досі "зациклений на цьому", говорять джерела. Глава держави неодноразово критикував Сешнса за цей крок. Мовляв, через його самовідвід у цій справі призначили спецпрокурора.

"Російською справою" опікується екс-директор ФБР Роберт Мюллер. Йому доручили розслідувати "будь-які зв'язки і координацію між російським урядом і особами, пов'язаними з кампанією президента США Дональда Трампа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби РФ втручалися у вибори в США – американська розвідка

Сешнс вирішив взяти самовідвід наступного дня після того, як The Washington Post повідомила про дві його зустрічі з російським послом Сергієм Кисляком у Вашингтоні. Обидві відбулися під час передвиборчої кампанії, коли Сешнс був сенатором від штату Алабама. Трамп сказав, що повністю довіряє Сешнсу. Не вважає за потрібне, щоб він брав самовідвід.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор США хоче піти з посади на тлі скандалу з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути