вівторок, 06 червня 2017 11:32

Спецслужби РФ втручалися у вибори в США – американська розвідка

Спецслужби РФ втручалися у вибори в США – американська розвідка
Американська розвідка визнала втручання Росії у вибори в США. Фото: Укрінформ

Напередодні президентських виборів у США комп'ютери виборчих комісій зазнали масової атаки з боку Головного розвідувального управління РФ. Про це йдеться в секретній доповіді Агентства нацбезпеки США (АНБ).

Документ отримало американське видання The Intercept від джерела, яке не назвалося, повідомляє "Укрінформ".

"Російська військова розвідка чинила кібератаки, щонайменше, проти одного постачальника програмного забезпечення для проведення голосувань у США. Також робила фішинг-розсилку повідомлень на понад 100 місцевих виборчих комісій за кілька днів до президентських виборів у листопаді минулого року", - йдеться в документі.

Доповідь датована 5 травня. Пройшла незалежну перевірку автентичності. Є найбільш деталізованим доказом втручання Росії у вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США готові показати документи, які підтверджують втручання РФ у вибори

Російські хакери "проникли глибше в систему голосування США, ніж вважали раніше", стверджують автори документа. Неодноразово посилаються на російську військову розвідку ГРУ як основного організатора хакерських атак. Переконані, що до нападів причетна саме ця організація.

Доповідь АНБ не відповідає запереченням президента Росії Володимира Путіна. Минулого тижня він заявив, що росіяни "ніколи не займалися цим на державному рівні і не мають жодного наміру робити це".

Росія може продовжити впливати на вибори у світі. Таку думку висловив колишній директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер на слуханнях в сенаті з питання про втручання Росії у кампанії з виборів президента США.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби РФ втручалися у вибори в США – американська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути