Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2020 14:11

Фільм про Бората використали для реклами країни

Фільм про Бората використали для реклами країни
Постер із рекламою продовження фільму про Бората / Amazon Original

2006-го влада Казахстану засудила фільм "Борат". Там знявся британський комік Саша Барон Коен, який у знущальному тоні розповідав західному глядачу про життя в азійській країні. Зараз, напередодні виходу продовження сатиричної стрічки, офіційна туристична рада країни використала популярний слоган із кіно для промоції Казахстану.

Туристична рада Kazakhstan Travel зняла для західних глядачів 4 ролики про природу, культуру, кухню та традиції, які закінчує фразою Бората "Дуже гарно!" Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борат з'явиться в порнокомедії про вибори у США

"Мета роликів - показати справжній Казахстан, що відрізняється від показаного у фільмі "Борат" і в його продовженні", - пояснює казахський державний орган.

"Мальовничі ландшафти, прекрасна природа, добра їжа та жителі, які, на відміну від жартів Бората, одні з найкрасивіших у світі. Хотіли б, щоб усі самі приїхали й побачили на власні очі Казахстан 2021 року чи пізніше. Щоб усі побачили, що батьківщина Бората - краща, ніж про неї чули", - написав у листі американському телеканалу Fox News віцепрезидент Kazakhstan Travel Кайрат Садваксасов.

Тим часом сам Коен розповів виданню New York Times, що обрав Казахстан як батьківщину для Бората, бо на той час в Америці майже ніхто не чув про цю країну. Тож це дало змогу створити нереальний комічний образ.

"Справжній Казахстан - прекрасна країна з сучасним, гордим суспільством - протилежність версії Бората", - визнав Коен.

2006-го на екрани у США вийшла стрічка "Борат: вивчення американської культури на благо славного народу Казахстану". Англійський комік Коен зіграв у ній головну роль, а також виступив співавтором сценарію й одним із продюсерів. Це псевдодокументальна комедія, головний персонаж якої - казахський журналіст Борат Сагдієв. Він мандрує по США і зустрічається з людьми.

Фільм виявився комерційно успішним, зібравши у світовому прокаті $261,6 млн за бюджету $18 млн. Коен за роль Бората отримав "Золотий глобус". Слоган: "Приїжджайте в Казахстан. Тут дуже гарно!"

23 жовтня вийшло продовження "Наступний фільм про Бората: передання величезного хабаря американському режиму для отримання вигоди для колись славного народу Казахстану". Головний герой, той же Борат, видає тепер себе за інших людей, аби брати інтерв'ю у відомих осіб.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Бората використали для реклами країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути