середа, 21 березня 2018 12:41

Фейсбук-скандал: Цукерберга викликали до Європарламенту

Фейсбук-скандал: Цукерберга викликали до Європарламенту
Від Цукерберга у ЄП чекають пояснень, чи використовувалися персональні дані європейців для маніпуляцій Фото:kor.ill.in.ua

Засновника Facebook Марка Цукерберга запрошують до Європарламенту. Він повинен надати пояснення ситуації щодо зловживань персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.

Від Цукерберга чекають інформацію, чи використовувалися персональні дані європейців для маніпуляцій, пише на своїй сторінці у Twitter президент ЄП Антоніо Таяні.

"Ми запросили Марка Цукерберга до Європейського парламенту. Facebook має пояснити перед представниками 500 мільйонів європейців, що особисті дані не використовуються для маніпулювання демократією", – написав Таяні.

17 березня стало відомо про те, що фірма Cambridge Analitica, яка в період виборів президента США співпрацювала з Дональдом Трампом, незаконно отримала дані 50 млн користувачів Facebook. Ці дані використовувалися для з'ясування політичних уподобань виборців і показу їм політичної реклами. Наступного дня уряди США і Великої Британії відправили запит компанії щодо отримання подробиць цього інциденту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після обвалу Facebook Цукерберг побіднішав на кілька мільярдів доларів

Гендиректора британської компанії Cambridge Analytica Олександра Никса відсторонили від роботи через звинувачення у використанні особистих даних 50 млн користувачів Facebook і втручання в президентські вибори США 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Фейсбук-скандал: Цукерберга викликали до Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути