вівторок, 20 березня 2018 14:54

Після обвалу Facebook Цукерберг побіднішав на кілька мільярдів доларів

Після обвалу Facebook Цукерберг побіднішав на кілька мільярдів доларів
Завдяки продажу акцій соцмережі Цукерберг зміг заощадити $45 млн. Фото: Deutsche Welle.

Засновник Facebook Марк Цукерберг втратив близько $5 млрд власних коштів через різкий обвал вартості акцій популярної соцмережі. Проте його втрати могли б бути більш значними, якби Цукерберг не продав цьогоріч частину цінних паперів Facebook.

Обвал вартості акцій спричинила інформація про компанію Cambridge Analytica, якій вдалося отримати доступ до персональних даних 51,3 млн юзерів Facebook, пише "Інтерфакс-Україна".

У понеділок зафіксували падіння акцій на 6,8%. За день папери подешевшали на $12,53. Таку цифру не спостерігали вже 4 роки.

За три місяці 2018-го Цукерберг розпродав близько 4,9 млн акцій Facebook. На цьому заробив $900 млн. Вже після обвалу 19 березня повну вартість цих документів оцінювали у$855 млн. Тобто $45 млн гендиректору соцмережі вдалося заощадити.

"Виручені від продажу акцій кошти були призначені для фінансування проектів благодійної організації, створеної Цукербергом спільно з дружиною 2015 року. У вересні Марк Цукерберг заявив про намір продати акції Facebook як мінімум на $6 млрд протягом 18 місяців в інтересах цієї благодійної організації", - сказала Ванесса Чан, представник Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг розповів про зміни в стрічці Facebook

Станом на 16 березня у власності Цукерберга перебувають понад 74% акцій компанії.

У лютому цьогоріч соцмережі Facebook виповнилося 14 років. Спочатку вона була створена лише для студентів елітних вузів США. За перший місяць на сайті зареєструвалася половина студентів Гарварду. Згодом додалися студенти та випускники інших вузів. Для реєстрації потрібно було отримати запрошення. 26 вересня 2006 року сайт було відкрито для всіх осіб, старше 13 років. У США це обмеження діє й досі, така вимога законодавства.

Зараз ви читаєте новину «Після обвалу Facebook Цукерберг побіднішав на кілька мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути