неділя, 25 березня 2018 07:00

Facebook знову втратив мільярди доларів

Facebook знову втратив мільярди доларів
Facebook продовжує втрачати гроші. Фото: Euronews

Капіталізація Facebook за тиждень впала на 58 млрд доларів. Про це стало відомо в ніч на суботу, 24 березня, після закінчення торгів на фондовій біржі Нью-Йорка.

Вартість однієї акції компанії на американському фондовому ринку впала з 177 доларів 1 цента в понеділок до 159 доларів 39 центів до п'ятничного закриття. Інвестори остерігаються посилення уваги наглядових органів і відтоку користувачів, вважає провідний аналітик Pivotal Research Брайан Уізер, передає DW.

При первинному розміщенні акцій в 2012 році ринок оцінив соціальну мережу в 104 млрд доларів. Завдяки постійному припливу користувачів і домінування на цифровому ринку реклами вартість однієї акції зросла з початкових 38 доларів до 190 доларів в лютому 2018 року. Однак в найближчі місяці ціна акції може впасти до 152 доларів, вважає Уізер. Такий прогноз аналітик підготував ще до скандалу з витоком даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Лондоні обшукують компанію, яка причетна до витоку особистих даних користувачів Facebook

З точки зору рекламодавців, соціальна мережа є "дивовижним інструментом" завдяки "точності визначення цільової аудиторії" за допомогою даних користувачів, вважає засновник рекламного агентства M & C Saatchi Девід Кершоу. Однак корпорації "не хочуть асоціюватися з компанією, поміченою в зборі даних користувачів" без їх відома, вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартувала кампанія "Видалити Facebook"

Засновник Facebook Марк Цукерберг втратив близько $5 млрд власних коштів через різкий обвал вартості акцій популярної соцмережі. Проте його втрати могли б бути більш значними, якби Цукерберг не продав цьогоріч частину цінних паперів Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Facebook знову втратив мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути