середа, 14 вересня 2022 15:59

Єврокомісія має погані новини для Орбана – ЗМІ

Єврокомісія має погані новини для Орбана – ЗМІ
Єврокомісія не задоволена корупцією в уряді прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Фото: eastnews.ua

Європейська комісія хоче скоротити фінансування Угорщини.

Її не влаштовує корупція в уряді прем'єр-міністра Віктора Орбана, пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС заговорили про можливий вихід Угорщини з блоку

"Єврокомісія планує формалізувати свою оцінку в неділю, 18 вересня", – кажуть джерела видання.

Уряди країн ЄС приймуть остаточне рішення протягом трьох місяців. Для скорочення фінансування потрібна кваліфікована більшість країн-членів.

Курс угорського форинта щодо євро впав на 1,1%. Інвестори кажуть про невизначені перспективи фондів ЄС, що сприяло цьогорічному непропорційному розпродажу угорських активів.

Угорщина першою зазнала перевірки відповідно до нових правил. Ці правила дозволяють карати членів Євросоюзу, що підривають фінансові інтереси спілки. Комісія розслідувала проблеми з верховенством закону за десятиліття перебування Орбана при владі.

Кабінет Орбана втратив доступ до фінансування блоку в очікуванні результатів розслідування. Він сподівається отримати понад €40 млрд фінансування ЄС до 2027 року. Угорський прем'єр запропонував створити антикорупційне агентство та змінити закони.

Один із чиновників Єврокомісії каже, що планує запропонувати лідерам ЄС дати Орбану час на виконання його антикорупційних обіцянок. Угорщині дадуть один місяць, щоб вжити заходів відповідно до рекомендацій виконавчої влади ЄС. Термін можуть продовжити до трьох місяців.

Угорщина погрожувала заблокувати продовження деяких санкцій ЄС проти Росії, якщо троє олігархів, зокрема Алішер Усманов, Петр Авен і Віктор Рашников, не будуть виключені зі списку. Тим часом ЄС планує продовжити обмеження проти росіян і організацій РФ на пів року. Зараз до списку санкцій входять 1217 фізичних осіб і 108 юридичних.

У липні Угорщина заявила, що не постачатиме зброю Україні. А міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто їздив до Москви домовлятися про постачання газу.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, Україна ніколи не виграє війну "тому, що російська армія має асиметричну перевагу". Україна з європейськими партнерами обов'язково переможе Росію, навіть попри побоювання глави угорського уряду, відповіли тоді в МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія має погані новини для Орбана – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути