середа, 06 липня 2022 12:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина пояснила, чому не постачатиме в Україну зброю

Угорщина пояснила, чому не постачатиме в Україну зброю
В Угорщині придумали причину, щоб не постачати в Україну зброю. Фото: pixabay.com

Угорщина не постачає Україні зброю, щоб у разі можливих обстрілів Російською Федерацією не наражати на небезпеку угорців, які проживають на Закарпатті.

Будапешт не бажає бути залученим у війну в Україні, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в інтерв'ю CNN.

"150 тисяч угорців живуть у західній частині України. Очевидно, що у разі відправки нами зброї ці поставки стануть метою росіян для обстрілів. Ми не хочемо, щоб вони стріляли по регіонах проживання угорців", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочемо, але не можемо" – в Угорщині заговорили про відмову від російської нафти

Угорщина має враховувати безпеку угорців, наголосив Сіярто.

"Ми прийняли 630 тисяч біженців з України. Ми добре дбаємо про них, пропонуємо роботу тим, хто залишається надовго. Надаємо освіту для дітей. Ми не очікуємо, що хтось скаже спасибі угорцям. Але просимо не провокувати нас, не обвинувачувати, не говорити про нас погано тільки тому, що ми прийняли рішення не брати участі у доставці озброєнь. Ми сусіди. Для нас головна мета – не бути залученими у цю війну", – додав політик.

Угорщина закликала негайно почати мирні переговори, щоб зупинити війну, яку Росія розв'язала проти України. В Будапешті застерігають, що довготривалий конфлікт розпалює економічну кризу, яка може похитнути уряди по всій Європі. Політичний радник прем'єр-міністра Угорщини Балаш Орбан назвав перемир'я "єдиним шансом" уникнути рецесії. Він прогнозує, що уряди ЄС перейдуть від військової підтримки України до "раціональної". А війна, яку розв'язала Росія, закінчиться через кілька місяців.

Водночас Угорщина заявила, що має намір радикально прискорити програму розвитку оборони країни. Також в угорському уряді вважають, що необхідно провести швидку роботу з розвитку військового потенціалу, оскільки "ситуація в Україні дуже серйозна".

Зараз ви читаєте новину «Угорщина пояснила, чому не постачатиме в Україну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути