пʼятниця, 01 липня 2022 18:04

Угорщина має радикально посилити обороноздатність – Орбан

Угорщина має радикально посилити обороноздатність – Орбан
Угорщина радикально посилить обороноздатність, заявив прем'єр-міністр Віктор Орбан. Фото: eastnews.ua

Угорщина повинна радикально прискорити програму розвитку оборони.

Також в угорському уряді вважають, що необхідно провести швидку роботу з розвитку військового потенціалу країни, оскільки "ситуація в Україні дуже серйозна". Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, передає ma.hu.

НАТО ще не розібралися із ситуацією, що робити, "якщо український фронт впаде", за його словами. Орбан зазначив, що є всі шанси, що фронт буде ближче до Угорщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У них інші цінності": Угорщина купує російську нафту зі знижкою $40 за барель – Коболєв

Прем'єр повторив, що як союзник Альянсу, Угорщина "має бути осторонь війни". Вкотре наголосив, що зацікавлений у "якнайшвидшому її припиненні".

Орбан також пояснив, що Угорщина не може принести в жертву свою економіку навіть у зв'язку з подіями у світі. У країні вже почали вводити обмеження цін на окремі продукти. Але для стримування "військової інфляції" потрібен мир.

Угорщина закликала негайно почати мирні переговори, щоб зупинити війну, яку Росія розв'язала проти України. В Будапешті застерігають, що довготривалий конфлікт розпалює економічну кризу, яка може похитнути уряди по всій Європі.

Політичний радник прем'єр-міністра Угорщини Балаш Орбан назвав перемир'я "єдиним шансом" уникнути рецесії. Він прогнозує, що уряди ЄС перейдуть від військової підтримки України до "раціональної". А війна, яку розв'язала Росія, закінчиться через кілька місяців.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина має радикально посилити обороноздатність – Орбан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути