субота, 23 липня 2022 17:31

Спецтема: Війна Росії проти України

МЗС України відповіло Орбану з "непохитною" Росією

МЗС України відповіло Орбану з "непохитною" Росією
ЗМІ називали прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "другом Путіна". Фото: Getty Images

У Міністерстві закордонних справ України відповіли на заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про нібито неефективність санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації.

"Санкції не похитнули Росію" – класичний приклад російської пропаганди, заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

Заяви угорського прем'єра про "неефективність" санкцій з'явилися наступного дня після візиту глави МЗС Угорщини до Москви, де він просив про більші обсяги постачання російського газу, нагадав Ніколенко.

"Санкції ефективні, вони суттєво зменшили здатність російської воєнної машини вести війну проти України. Надання Україні зброї рятує життя українців. Якби санкції і зброя були неефективні, в Кремлі не задіювали б шалені ресурси задля їхньої дискредитації, не намагалися б їх зупинити", – пише речник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охоронці підтирають за Путіним – відео

Європа опинилася в економічній кризі не через санкції, а через гібридну війну Росії, зазначив Ніколенко.

"РФ завдає ударів по Україні крилатими ракетами, а по Європі – захмарними цінами на газ. Це все – елементи одного російського плану, який має на меті підірвати мир і добробут у європейських країнах", – пише.

Заплющуючи очі на злочини Росії в Україні, мир у Європі не відновити. Президент РФ Володимир Путін не зупиниться, допоки не зруйнує європейський порядок, заснований на демократичних цінностях. Марно сподіватися, що поступки або задобрювання спонукатимуть Кремль вгамувати свої агресивні апетити, пояснив речник МЗС.

"Без миру й стабільності в Україні не буде миру й стабільності ні в Угорщині, ні в Європі загалом. Стратегія Європи має базуватися на спільних рішучих діях і єдності, які допоможуть зупинити війну й притягнути Росію до відповідальності за її злочини. І ми вдячні європейським партнерам за непоступливу позицію. Разом ми обов'язково переможемо Росію, навіть попри побоювання глави угорського уряду, що російська армія має "асиметричну перевагу", – заявив Ніколенко.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини заявив, що стратегія ЄС щодо санкцій проти РФ зазнала невдачі, а Україна ніколи не виграє війну "тому, що російська армія має асиметричну перевагу".

Перед цим міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто їздив до Москви домовлятися про постачання газу.

Угорщина блокувала нові санкції проти РФ, не бажаючи відмовлятися від російської нафти.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України відповіло Орбану з "непохитною" Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути