пʼятниця, 23 березня 2018 20:23

Експерт розповів, що означає для України призначення нового радника Трампа

Експерт розповів, що означає для України призначення нового радника Трампа
За останні 14 місяців Джон Болтон стане вже третьою людиною на посаді радника з національної безпеки США. ФОТО: censor.net.ua

Новий радник президента США проводить послідовну політику щодо приборкання російської військової агресії. Однак його небажання вести діалог з Росією може негативно позначитися на Україні.

Про це розповів в коментарі Gazeta.ua аналітик Інституту світової політики Микола Белесков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переполох у Білому домі: Трамп звільнив держсекретаря і керівника ЦРУ

"Від 2014-го року Болтон послідовно критикує Російську Федерацію. Наполягає, що проти Москви треба застосовувати жорсткі методи й допомагати Україні. Можна ставити питання щодо розширення допомоги у військовій сфері. Він не є прихильником діалогу. Вимагає різких кроків, щоб змусити Росію змінити свою позицію. Наміри можуть бути гарними, а наслідки – поганими. Не впевнений, що українцям хотілося б, щоб протистояння США з РФ вийшло з-під контролю, а ареною їхнього протистояння стала Україна. Є ще один аспект. Нові урядовці, які прийшли на посади останнім часом, виступають за активні дії США проти Ірану, Китаю й Північної Кореї. Це може втягнути Вашингтон у прямі конфлікти з цими країнами. Як наслідок – Штатам буде не до України", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Трампа звільнився - ЗМІ

За словами аналітика, раніше кандидатура Болтона вже була відхилена його колегами.

"Джона Болтона скептично сприймають його ж колеги з Республіканської партії. Із багатьма співробітниками адміністрації президента за часів Джоржа Буша-молодшого він розсварився. Вперше його розглядали на посаду радника з питань безпеки і оборони, коли Трамп тільки прийшов до влади. Радники тоді казали Трампу, щоб не призначав його", - розповів експерт.

Колишній посол США в ООН Джон Болтон стане новим радником президента Дональда Трампа з питань національної безпеки. Він займе місце звільненого Герберта Макмастера. За останні 14 місяців Джон Болтон стане вже третьою людиною на цій посаді.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що означає для України призначення нового радника Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути