середа, 13 березня 2019 20:06

Екологічний челлендж набирає вірусної популярності

Екологічний челлендж набирає вірусної популярності
Вірусну популярність хештег отримав лише в останні дні. Його історія почалася ще в 2015 році Фото: facebook.com/byron.roman1

В інтернеті в самому розпалі новий челендж. Користувачі з усього світу прибирають сміття на будь-якій забрудненій території і викладають фотографії "до" і "після" з хештегом #trashtag.

Вірусну популярність хештег отримав лише в останні дні. Його історія почалася ще в 2015 році, пише, BIRD IN FLIGHT.

Тоді американець Стівен Рейнхольд написав в блозі пост про те, як подорожував зі своїм другом і під час поїздки по шосе з вікна його машини вилетів чек - але вони за ним не повернулися. В результаті Стівен став відчувати муки совісті і переживати про свою карму. Йому було так соромно, що він поклявся зібрати сто папірців за час цієї поїздки. Це переросло в проект #Trashtag, спрямований на підтримку дикої природи в чистоті. Проект Стівен Рейнхольд запустив за участю компанії UCO, представником якої тоді був.

Однак в 2015-му челлендж вірусним стати не зміг. Лише через чотири роки задумка автора отримала масову підтримку. 5 березня в фейсбуці був опублікований пост, автор якого звертається до нудьгуючих підлітків.

"Ось новий челлендж для всіх вас, нудьгуючих підлітків. Сфотографуйте територію, якій би не зашкодило прибирання, а потім сфотографуйте те, як ви щось з цим зробили, і опублікуйте". Через кілька днів з'явилося обговорення на Reddit зі скріншотом посту. Тема стала популярною. Зараз біля посту в фейсбуці - майже 100 тисяч лайків, а поділилися ним 325 тис. користувачів. Відгалудження на форумі Reddit зібрало 141 тис. голосів "за".

Спочатку пост в фейсбуці не містив розпізнавальних для "сміттєвого" челенджу тегів - вони були додані 12 лютого. У соціальних мережах прижився тег #trashtag. Також є його варіації - #trashtagchallenge і #trashchallenge. В одному тільки інстаграмі за цими тегами сумарно є 28 тис. постів. "Заспокойтеся, чуваки, переміг #trashtag", - прокоментував ситуацію користувач на Reddit.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відкрили електростанцію, яка працює на газі зі сміття

У акції з'явилося несподіване відгалуження. В іспаномовному інтернеті вирішили використовувати локальний хештег, тому багато пости в рамках "сміттєвого" челенджу можна знайти з позначкою #basurachallenge.

Мережу підкорив корисний челендж #trashtag. Він закликає користувачів викладати фото до і після прибирання забруднених територій.

Результати вражають і надихають людей по всьму світу, пише Радіо Максимум.

Зараз ви читаєте новину «Екологічний челлендж набирає вірусної популярності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути