пʼятниця, 22 лютого 2019 07:25

Рух "жовтих жилетів" є нашим колективним провалом - Макрон

Рух "жовтих жилетів" є нашим колективним провалом - Макрон
Французам я зобов'язаний усім, - Макрон. Фото: з відкритих джерел

Рух "жовтих жилетів" відображає "гігантський колективний провал", в якому він також взяв участь. Вважає президент Франції Емманюель Макрон. Таку позицію глава держави висловив в інтерв'ю авторам книги "Народ і президент", повідомляє видання Le Figaro.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон ухвалив неочікуване рішення

Автори стверджують, що міністр внутрішніх справ країни Крістоф Кастанер ще 23 листопада підготував зустріч Макрона з "жовтими жилетами" на одному з блокованих ними перехресть, проте президент тоді відмовився.

"Багатьом людям було соромно за своє життя. За те, що вони не можуть досягти того, чого хочуть, незважаючи на всі їхні старання. Це ми, хто повинен відчувати сором, — підкреслив глава держави. — Це гігантський загальний провал, в якому є частка моєї вини. Але у мене є ще три роки, щоб це змінити".

На думку авторів, Макрон недооцінив кризу.

"Хто підтримував мене під час кризи жовтих жилетів? Ніхто", — зазначив він, підкресливши, що його обрали французи, а не партії. — Французам я зобов'язаний усім. Якщо я зазнаю невдачі, то я зазнаю її для них і разом з ними, але ні в якому разі не на зло їм".

Акції протестів так званих "жовтих жилетів" тривають. Вони виступають проти підвищення акцизів на паливо та податкової політики уряду в цілому. Вимагають відставки Макрона, незважаючи на оголошені ним національні дебати з метою виходу з соціально-економічної кризи.

Зараз ви читаєте новину «Рух "жовтих жилетів" є нашим колективним провалом - Макрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути