субота, 13 листопада 2021 14:35

Другу Лукашенка Путіну ввижається "провина" ЄС за міграційну кризу

Другу Лукашенка Путіну ввижається "провина" ЄС за міграційну кризу
Путін заявив, що у міграційній кризі винен Євросоюз. Фото: pravda.com

Президент РФ Володимир Путін заявив, що у міграційній кризі на білорусько-польському кордоні винен Євросоюз.

Путін наголосив, що Білорусь, а тим більше Росія, "тут ні до чого. Про це він заявив під час спілкування з журналістом "Росія - 1" Павлом Зарубіним.

"Білорусь є першовідкривачем цих проблем чи що? Ні, це причини, створені самими країнами Заходу, європейськими країнами. Вони мають і політичний, і військовий, і економічний характер. Військовий, бо всі брали участь, скажімо, в операціях в Іраку, а зараз там дуже багато курдів із Іраку; і в Афганістані двадцять років воювали, і зараз більше й більше там афганців. Білорусь тут ні до чого", - зазначив російський президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Польщею знайшли мертвим 20-річного мігранта

"Мігранти йшли іншими каналами. І те, що вони пішли зараз через Білорусь - тут нічого дивного немає, бо Білорусь, як мені пояснив Олександр Григорович Лукашенко, має безвізовий в'їзд у країну з країн утечі", - додав Путін.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли.

Влада Польщі привела в бойову готовність сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями.

Кордон Польщі з Білоруссю захищають приблизно 13 тис. військовослужбовців. Вони допомагають прикордонникам уздовж цієї ділянки рубежу.

Зараз ви читаєте новину «Другу Лукашенка Путіну ввижається "провина" ЄС за міграційну кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути