субота, 11 грудня 2021 03:14

"Друг Путіна" Сильвіо Берлусконі хоче стати президентом

"Друг Путіна" Сильвіо Берлусконі хоче стати президентом
Сильвіо Берлусконі хоче стати президентом Італії / Getty Images

Колишній прем'єр Італії та "друг Путіна" Сильвіо Берлусконі, 85 років, висунув свою кандидатуру як кандидат у президенти країни.

Берлусконі тимчасово заборонили займати державні посади після засудження за податкове шахрайство в 2013 році. Він досі перебуває під слідством в останній справі за ряд підкупів свідків у суді про купівлю неповнолітньої проститутки. Історія пов'язана з його сексуальними вечірками "Бунга-Бунга", які траплялися більше, ніж десятиліття тому. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд Італії поставив крапку у справі нацгвардійця Марківа

Аналітики вважають, що йому буде важко отримати широку підтримку, необхідну для обрання президента. Президент в Італії - особа, яка вирішує проблеми в політиці й регулярно закликає до вирішення суперечок в уряді, які годі розв'язати. Таким є чинний глава держави Серджіо Маттарелла.

Міжпартійний консенсус зараз особливо важливий, бо майже всі основні партії відкинули розбіжності, щоб приєднатися до коаліції національної єдності прем'єра Маріо Драгі, створеної, щоб Італія подолала кризу з коронавірусом.

Лідер лівоцентристської Демократичної партії у вже виключив підтримку Берлусконі. За його словами, президента має обрати "значна більшість, інакше уряд негайно розвалиться".

Президента Італії обирає парламент. Кандидату-переможцю слід набрати дві третини голосів, але якщо ніхто не досягає цієї мети в перших трьох турах, то планка знижується до 50% плюс один голос.

Оскільки перспектив стати президентом у Берлусконі небагато, аналітики вважають, що він просто сподівається повернутися в політику

В Італії в Трієсті знайшли мертвою українку родом із Кривого Рогу - 43-річну Аліну Труш. Поліція розглядає версію вбивства чи передозування наркотиками. Тіло Труш знайшли 1 грудня на підлозі в її квартирі, де також виявили метадон.

Зараз ви читаєте новину «"Друг Путіна" Сильвіо Берлусконі хоче стати президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути