Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2018 11:47

Дірку в нашому туалеті просверлили американці - Роскосмос

Дірку в нашому туалеті просверлили американці - Роскосмос
Дірку в російському космічному кораблі просверлили американці, вважають в "Роскосмосі"

Росія вважає, що дірку в космічному кораблі "Союз МС-09" просверлили американці. Хотіли швидше повернути на Землю хворого колегу.

Таку версію озвучили члени спеціальної комісії "Роскосмосу", які розслідували появу отвору в обшивці російського космічного апарата, пише Новое Время.

30 серпня 2018-го через розгерметизацію "Союзу" на всій Міжнародній космічній станції (МКС) почав падати повітряний тиск. Космонавти знайшли отвір і закрили його герметиком. Станція втратила близько 40 кубометрів атмосферного повітря. Це менше 1/10 загального об'єму. Подальша втрата могла б призвести до більш серйозних наслідків.

Спочатку російські представники сказали, що дірку в туалеті "Союзу" випадково просвердлили на Землі, заклеїли її та так відправили корабель до космосу.

Потім з'ясували, що пошкодження було зроблене в космосі.

"Є інша версія, яку ми не відкидаємо: навмисна дія в космосі. Там кілька спроб пошкодження свердлом", - заявив 4 вересня Дмитро Рогозін, голова "Роскосмосу".

Сьогодні джерело з російської космічної корпорації повідомило останню версію. Розгерметизація російського космічного корабля могла бути вигідною американським астронавтам. Якби дірку не залатали, то весь персонал МКС довелося б терміново евакуювати. Найбільше це було потрібно одному з американських астронавтів, який захворів і потребував повноцінного лікування на Землі. Побутовий відсік, у якому з'явився отвір, згорів би в атмосфері під час приземлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'єднає з Землею: науковці тестуватимуть космічний ліфт

"Роскосмос" попросив у NASA копії записів із відеореєстратора та інформацію про медичні показники астронавтів. Шанси дістати ці відомості "вкрай малі", кажуть росіяни. Американці мають право не розкривати лікарську таємницю.

Зараз на МКС перебувають 6 космонавтів: росіяни Олег Артем'єв і Сергій Прокоп'єв, а також Річард Арнольд, Серіна Ауньен-Ченселлор, Ендрю Фойстел і Олександр Герст із США.

"Союз МС-09" разом із ракетою "Союз-ФГ" запустили до космосу 6 червня цього року з космодрому Байконур, Росія. 8 червня 2018-го він пристикувався до МСК і став її частиною. Повітря на його борту об'єдналося з повітрям на всій станції та утворило єдиний об'єм. Коли в одній із частин почався витік, рівень тиску впав у всьому просторі МКС.

Зараз ви читаєте новину «Дірку в нашому туалеті просверлили американці - Роскосмос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути