Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2018 12:53

З'єднає з Землею: науковці тестуватимуть космічний ліфт

Дослідники перевірять роботу концепції космічного ліфта на орбіті.

Науковці з японського університету Сідзуока перевірятимуть, як будуть вести себе на орбіті супутники, які з'єднані спеціальним кабелем, передає News.com.au.

Два крихітних супутника відправлять до Міжнародної космічної станції. Різниця в сталевих кабелях довжиною 10 метрів. Це перший крок до створення космічного ліфту - пристрій, який в теорії може з'єднати Землю і космічну станцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX відправила робота-інтроверта вивчати космос

  Японці готуються до випробувань прототипу космічного ліфта. Фото: news.com.au
Японці готуються до випробувань прототипу космічного ліфта. Фото: news.com.au

Вже 12 вересня з борту Міжнародної космічної станції випустять супутники. Як тільки вони опиняться на орбіті, супутники розтягнуть кабель і потім між ними попливе невеликий моторизований контейнер. Камери, підключені до кожного супутника, будуть записувати рухи. Дослідники будуть шукати будь-які непередбачені коливання або зміни орієнтації контейнера.

"Теоретично, космічний ліфт дуже правдоподібний. Космічні подорожі можуть стати чимось популярним в майбутньому, якщо він запрацює", - сказав керівник дослідницької групи Йоджі Ісікава.

За його словами, головною складністю в реалізації ідеї космічного ліфта є розробка відповідного високоміцного кабелю, яким цей ліфт буде пересуватися.

На орбіті Землі для космічних туристів побудують спеціальні надувні готелі. За словами готельного магната Роберта Бігелоу, він має намір розпочати реалізацію даного проекту до 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «З'єднає з Землею: науковці тестуватимуть космічний ліфт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути