субота, 17 листопада 2018 15:22

ЦРУ назвало замовника вбивства Хашоггі

ЦРУ назвало замовника вбивства Хашоггі
ЦРУ вважає, що спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман був точно в курсі планування вбивства Хашоггі. ФОТО: bbc.com
Убити опозиціонера Джамаля Хашоггі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман. Таким є остаточний висновок ЦРУ.

Центральне розвідувальне управління дослідило телефонну розмову, яку вів з Хашоггі брат принца й за сумісництвом посол Саудівської Аравії в Туреччині Халід ібн Салман. Цей дзвінок перехопила розвідка США. Під час розмови посол просив опозиціонера з'явитися в Стамбульське консульство задля отримання документів для реєстрації шлюбу. При цьому гарантував Хашоггі повну безпеку. Як вдалося з'ясувати ЦРУ, телефонував посол на прохання спадкоємного принца. Пише американське видання The Washington Post.

У своїх висновках ЦРУ спиралося й на той факт, що принц Мухаммед ібн Салман є фактичним правителем країни. Він контролює навіть найдрібніші справи. До того ж є достатньо зарозумілим, тому не боїться втратити владу навіть через гучний скандал зі вбивством опозиціонера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада підтвердила наявність аудіозаписів у справі вбитого журналіста Хашоггі

Посольство Саудівської Аравії у Вашингтоні вже дало свою відповідь на висновки ЦРУ. Їх назвали помилковими й спекулятивними.

Раніше розповіли про те, як вбили опозиціонера і блогера Хашоггі. Його задушили в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. Тіло розчленували, а фрагментів позбулися. Вбивство вважається заздалегідь спланованим. Де саме заховані останки Хашоггі, досі невідомо.

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ назвало замовника вбивства Хашоггі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути