четвер, 01 листопада 2018 11:41

Стало відомо, як вбили саудівського опозиціонера Хашоггі

Стало відомо, як вбили саудівського опозиціонера Хашоггі
Демонстрація під консульством Саудівської Аравії через убивство Хашоггі. Фото: M. E. Yildirim

Саудівського опозиціонера Джамаля Хашоггі задушили у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. Його тіло розчленували, а фрагментів позбулися, повідомила прокуратура Стамбула.

Усе відбувалося за наперед складеним планом, вважають турецькі правоохоронці.

Досі невідомо, де саме заховані останки Хашоггі. Невідомо також, як планували вбивство та хто був спільником у Туреччині. Прокурор Стамбула Ірфан Фідан сказав, що хотів би запитати про це у саудівського колеги.

Прокуратура Стамбула заявила, що поки що переговори з генеральним прокурором Саудівської Аравії Саудом бін Абдуллою аль-Муаджабом не дали конкретних результатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп прокоментував убивство Хашоггі

Заява прокуратури Стамбула про те, що Хашоггі задушили, стала першим офіційним підтвердженням його вбивства з боку турецьких правоохоронців.

59-річний опозиціонер і блогер Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як прийшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Він жив у США, а в консульстві хотів оформити документи, щоб одружитися з громадянкою Туреччини.

Під тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Хашоггі вбили в консульстві. У зв'язку з убивством у країні заарештували 18 осіб. Саудівська влада відхилила вимогу Туреччини передати затриманих і заявила, що судитиме їх на своїй території.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як вбили саудівського опозиціонера Хашоггі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути