вівторок, 13 листопада 2018 04:45

Канада підтвердила наявність аудіозаписів у справі вбитого журналіста Хашоггі

Канада підтвердила наявність аудіозаписів у справі вбитого журналіста Хашоггі
У справі вбитого журналіста Хашоггі є аудіозаписи. Фото: Кореспондент

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо першим зі світових лідерів підтвердив, що аудіозаписи у справі вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі існують.

Канадські спецслужби проводять ретельну роботу по цій справі разом з турецькими колегами. Канада повністю ознайомлена з тим, що передала Туреччина, - повідомив Трюдо, інформує видання "РИА" Новости ".

Він зазначив, що спілкувався з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом по телефону і подякував йому "за його стійкість в реагуванні на ситуацію з Хашоггі". Він також повідомив, що Канада продовжує співпрацювати з іншими країнами в розслідуванні події, а також обговорює подальші дії по Саудівській Аравії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували передсмертні слова саудівського журналіста Хашоггі

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що в Стамбулі таємниче зник саудівський журналіст Джамал Хашоггі, який критикував королівську сім'ю Саудівської Аравії. Про його зникнення стало відомо після того, як він разом з нареченою відвідав будівлю консульства Саудівської Аравії.

Згодом влада Туреччини заявила, що мають доказ вбивства Хашоггі: ним виявилася аудіозапис з Apple Watch журналіста. Після прослуховування запису, яка збереглася в хмарному сховищі iCloud, турецька поліція відзначила, що саудівського дисидента могли "жорстоко катувати, а потім розчленувати" прямо всередині диппредставництва.

Зараз ви читаєте новину «Канада підтвердила наявність аудіозаписів у справі вбитого журналіста Хашоггі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути