Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2021 23:40

Covid-штамом Omicron заразився повністю вакцинований чоловік

Covid-штамом Omicron заразився повністю вакцинований чоловік
В Африці виявили новий небезпечний штам коронавірусу. Фото: Укрінформ

У США виявили перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу, відомим як Omicron.

Про це заявив на пресконференції в Білому домі головний медичний радник президента Байдена доктор Ентоні Фаучі, передає Укрінформ.

"Департаменти охорони здоров'я Каліфорнії і Сан-Франциско, а також Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) підтвердили, що один із останніх виявлених випадків захворюванням на Covid-19 у особи в штаті Каліфорнія був спричинений варіантом Omicron", - зауважив радник президента США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився новий штам Covid-19 з трьома десятками мутацій - вчені

Заражений чоловік прибув до Сполучених Штатів з Південної Африки 22 листопада та отримав позитивний тест на коронавірус 29 листопада.

Зараз він перебуває на самоізоляції. Медслужби з'ясовують маршрути його пересування та контакти. Пацієнт був повністю вакцинований і має легкі симптоми захворювання.

25 листопада у ПАР виявили новий штам коронавірусу. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала його грецькою літерою Omicron. Мутацію вже зафіксували в Європі, Австралії та Північній Америці. В одинадцяти країнах Європейського Союзу і Європейської економічної зони виявили 44 випадки інфікування Omicron.

Новий штам може бути більш стійким до вакцин та швидше поширюватися. Експерти рекомендують уникати поїздок у райони, де виявлені випадки зараження новим штамом, а також розширювати тестування і відстежувати контакти хворих.

Зараз ви читаєте новину «Covid-штамом Omicron заразився повністю вакцинований чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути