вівторок, 14 грудня 2021 14:18

Чоловіка Тихановської засудили до 18 років колонії суворого режиму
3

У Білорусі чоловіка лідерки опозиції Світлани Тихановської блогера Сергія Тихановського засудили до 18 років колонії суворого режиму.

Гомельський обласний суд ухвалив вирок 14 грудня на виїзному засіданні в слідчому ізоляторі, повідомляє "Белсат". Крім Тихановського у справі оголосили вироки іншим політв'язням.

"Політика Миколу Статкевича засудили до 14 років позбавлення волі. Журналіст Ігор Лосик і критик режиму Володимир Циганович дістали кожен 15 років колонії суворого режиму. Артем Саков і Дмитро Попов - 16 років колонії кожен", - ідеться в повідомленні.

Тихановський планував балотуватися в президенти Білорусі, але 29 травня 2020-го його заарештували за звинуваченням у грубому порушенні громадського ладу та втручанні в роботу виборчих комісій. У березні 2021 року йому висунули звинувачення за чотирма статтями.

"Диктатор публічно мстить найсильнішим противникам. Ховаючи політв'язнів у закритих судових процесах, він сподівається продовжити репресії в тиші, але весь світ спостерігає за цим. Ми не зупинимося", - відреагувала на незаконний вирок Тихановська.

Світлана Тихановська прокоментувала незаконний вирок
Фото: twitter.com/Tsihanouskaya
Гомельський обласний суд ухвалив вирок 14 грудня
Тихановський планував балотуватися у президенти Білорусі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь може перекрити транзит газу до Європи

9 серпня 2020-го в Білорусі розпочалися масові протести через сфальсифіковані президентські вибори. На них перемогла опозиціонерка Світлана Тихановська, яка балотувалася замість чоловіка. Вона вимушена була покинути країну, оскільки диктатор Олександр Лукашенко сфальсифікував вибори й став самопроголошеним президентом.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка Тихановської засудили до 18 років колонії суворого режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути