середа, 16 травня 2018 13:17

Чиновникам і мерам польських міст скоротять зарплату

Чиновникам  і  мерам польських міст скоротять зарплату
За словами лідера правлячої партії Ярослава Качинського, це є суспільним очікуванням, аби політики та чиновники жили скромніше

Уряд Польщі на 20% знизив зарплати керівній ланці органів місцевого самоврядування.

Розпорядження набуває чинності з 19 травня, а нижчу зарплату керівники органів місцевого самоврядування отримають вже з 1 липня, інформує прес-служба Ради міністрів Польщі.

"Згідно з розпорядженням, на 20 відсотків знизять зарплати війтів, бурмістрів, мерів міст та їхніх заступників", - йдеться у повідомленні.

Зниження зарплат законодавцям, міністрам та керівникам місцевої адміністрації ініціював лідер правлячої PiS ("Право і справедливість") Ярослав Качинський. За його словами, це є суспільним очікуванням, аби політики та чиновники жили скромніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський урядовець взяв кредит і продав машину, щоб повернути премію

Лідер PiS також оголосив загальне рішення керівництва партії про те, що високі премії за минулий рік чиновники уряду передадуть на доброчинність. В іншому випадку вони повинні брати до уваги, що можуть не потрапити до партійних списків на наступні парламентські вибори.

Рішення PiS пов'язане зі скандалом, що розгорівся після оприлюднення інформації про те, що екс-глава польського уряду Беата Шидло виплатила наприкінці минулого року значні премії собі, міністрам свого уряду та заступникам міністрів — від 65 тис. до 82 тис. злотих ($19-24 тис.). Після цього Шидло заявила, що члени її уряду заслужили ці премії за важку працю. Останні соцопитування показали, що рейтинг PiS обвалився на понад 10%, чого не було від приходу цієї партії до влади наприкінці 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Чиновникам і мерам польських міст скоротять зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути