Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 18:54

Цілком таємно: секретні документи випадково продали у секонд-хенді

Цілком таємно: секретні документи випадково продали у секонд-хенді
Тисячі секретних документів опинилися у вільному продажі разом зі шафками. Фото: Reuters

Тисячі секретних документів опинилися у вільному продажі.

Документи уряду Австралії під грифом "цілком таємно" випадково доправили в магазин уживаних меблів, повідомляє Fox News.

Уряд розслідує, хто припустився такого недбальства.

Дві шафки продали у столиці країни Камбері. Встановили знижку, бо меблі були замкнені і ніхто не міг знайти ключ.

Випадок класифікують як "надзвичайне порушення національнох безпеки". Майже всі документи мали грифи "цілком таємно", "має особливе значення", "доступ лише для громадян Австралії".

Документи містять інформацію про пріоритети розвідки Австралії, стратегії боротьби з тероризмом, про модернізацію ракет та про профілі підозрюваних у тероризмі. Інформація охоплює понад десяти років. Пов'язана з 4 прем'єр-міністрами, зокрема Тоні Ебброта (очолював парламент у 2013-2015 роках).

Папери австралійського уряду зазвичай зберігаються у таємниці протягом 20 років, перш ніж їх оприлюднять у сильно відредагованій формі.

Можливість придбати меблі мали не тільки жителі столиці. Їх могли купити клієнти з будь-якої точки земної кулі. Документи могли опинитися в руках іноземних агентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремлівська доповідь": список змінили в останні хвилини

"Витік не є катастрофічним. Це щось на рівні публіцікацій Сноудена", - заявив Рорі Медкарф, голова Національного університету Австралійського національного університету (колишній співробітник Агенства нацбезпеки США та ЦРУ опублікував секретні документи, у котрих йшлося про ініційовані його шефами та Бараком Обамою кібератаки на сервери по всьому світу і прослуховування телефонних розмов - Gazeta.ua).

Колишні співробітники ФСБ передали американським спецслужбам інформацію про хакерські атаки на Держдепартамент США. Полковник ФСБ Сергій Михайлов, якого звинувачують у держзраді, та 3 його товаришів мають відношення до витоку інформації.

Зараз ви читаєте новину «Цілком таємно: секретні документи випадково продали у секонд-хенді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути