Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 10:04

"Кремлівська доповідь": список змінили в останні хвилини

"Кремлівська доповідь": список змінили в останні хвилини
Андерс Ослунд: "Автори прагнули розділити російську еліту та запропонувати відомим росіянам можливість безпечно жити на Заході". Фото: antikor.com.ua

Підготовлений експертами для "кремлівської доповіді" список перед представленням у Конгресі США змінив невідоий чиновник.

Про це написав один зі співавторів та експерт Atlantic Council Андерс Ослунд.

За його словами, експерти працювали над списком півроку - із підписання 2 серпня 2017-го Дональдом Трампом закону про розширення антиросійських санкцій (CAATSA). Туди мали увійти російські чиновники й олігархи, які збагатилися в незаконний спосіб через наближеність до російського режиму, зокрема, до президента РФ Володимира Путіна.

"Однак в останні хвилини якийсь високопосадовець - ніхто не знає, хто - відхилив роботу експертів і натомість вписав прізвища вищих посадових осіб адміністрації та уряду Росії, а також 96 російських мільярдерів зі списку Forbes", - написав Ослунд.

Він попередив: якщо документ матиме якийсь ефект, він "закріпить російську еліту за Путіним".

"А його автори прагнули розділити російську еліту та запропонувати відомим росіянам можливість безпечно жити на Заході. Багато бізнесменів у списку Forbes - це громадяни інших країн, крім Росії, і вони багато років жили за кордоном. Влада США ніде не довела, що ці люди зробили щось погане", - наголосив Ослунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп попередив про нові санкції після "кремлівської доповіді"

Міністерство фінансів США представило Конгресу "кремлівське досьє". Документ включає 114 російських політиків і 96 наближених до Володимира Путіна олігархів, статки яких оцінюються у понад $1 млрд. Крім того, у "кремлівській доповіді" вказаний список підприємств, які мають частку держави понад 25% і виручку більше $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Кремлівська доповідь": список змінили в останні хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути