пʼятниця, 11 червня 2021 07:32

Бундестаг не хоче відмовлятися від "Північного потоку-2"

Бундестаг не хоче відмовлятися від "Північного потоку-2"
Партія "Зелені" заявила, що "Північний потік-2" шкідливий для клімату. Фото: pixabay.com

У німецькому Бундестазі відбулося голосування проєкту звернення до уряду про перегляд політики щодо Росії. Документ підготувала партія "Зелені".

Партія заявила, що "Північний потік-2" шкідливий для клімату та ініціювала відмову від нього, повідомляє видання "РИА Новости". Однак пропозицію відхилили.

Винесений на розгляд депутатів документ автори назвали "Коригування політики по Росії: послідовний захист прав людини, демократії та мирного укладу Європи". Серед пунктів проєкту значився заклик до уряду "визнати, що нові газопроводи не потрібні для енергопостачання та припинити підтримку "Північного потоку-2".

Крім цього, у документі були пункти про підтримку громадянського суспільства РФ, заклик до уряду виступити проти російського закону про небажані організації, вимога протистояти активності в ЄС російських олігархів і заклик до німецького бізнесу відмовитися від масштабних проєктів із російськими концернами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Економічна зброя Кремля" - Шмигаль про "Північний потік-2"

Уряд готовий подати проти Росії позов до Стокгольмського арбітражу за відмову від транзиту газу через Україну. Сума позову становитиме $7,2 млрд. Газпром поставляє газ до Європи через Україну за умовами транзитного контракту, який чинний до 2024 року. У разі відсутності транзиту газу з Росії Україна втрачатиме не менш як $1,5 млрд на рік.

"Північний потік-2" планують добудувати до кінця року. 10 червня морські секції трубопроводу, укладені з боку Росії та Німеччини, з'єднали. З 11 червня проводитимуться пусконалагоджувальні роботи для підготовки до заповнення газом.

Зараз ви читаєте новину «Бундестаг не хоче відмовлятися від "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути