середа, 08 лютого 2023 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка розповіла про бої за дельту Дніпра і Кінбурнську косу

Британська розвідка розповіла про бої за дельту Дніпра і Кінбурнську косу
Британська розвідка повідомила останні новини з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У дельті Дніпра тривають бойові зіткнення і розвідка після того, як Росія вивела свої війська із західного берега Дніпра в листопаді торік.

Ідеться про територію на складній мережі островів і водних шляхів, які утворили дельту після відступу РФ. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Тwitter 8 лютого

За даними розвідки країни, російські сили майже напевно використовували невеликі катери. Таким чином намагаючися закріпитися на ключових островах. Водночас Україна кілька разів успішно застосовувала далекобійну артилерію для нейтралізації російських форпостів, йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінбурнський півострів не контролює жодна зі сторін – Гуменюк

Союзники стверджують, що обидві сторони також розмістили невеликі групи на Кінбурнській косі, яка панує над Дніпровською затокою.

"Обидві сторони, ймовірно, прагнуть зберегти свою присутність у цих районах, щоб контролювати морський доступ до стратегічно важливої річки і попереджати про будь-які спроби противника розпочати великий наступ через річку. Вкрай малоймовірно, що Росія спробує форсувати Дніпро штурмом. Швидше за все, це буде надзвичайно складно та дорого", – додали у зведенні.

Окупанти зайшли на територію Кінбурнського півострова на Миколаївщині у березні 2022 року зі сторони суходолу в Херсонській області. Це дозволило їм встановити контроль над значною ділянкою морської акваторії Чорного моря, адже коса розташована в стратегічному місці.

Тут сходяться виходи із портів Херсона та Миколаєва. Окупувавши косу, російські військові фактично заблокували виходи з цих портів.

Окупанти використовують Кінбурнську косу і для обстрілів мирних міст і сіл, зокрема Очакова. Ворог також використовує її, щоб обстрілювати міжнародні транспортні морські шляхи, повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка розповіла про бої за дельту Дніпра і Кінбурнську косу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути