Ексклюзиви
четвер, 14 вересня 2023 10:44

Блінкен сказав, чого США хочуть досягти в Україні

Блінкен сказав, чого США хочуть досягти в Україні
Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів про головну мету в Україні. Фото: gettyimages.com

Сполучені Штати Америки намагаються завадити Росії досягти стратегічного успіху в її агресивних діях в Україні.

Американці також хочуть гарантувати економічний, військовий і демократичний розвиток України в майбутньому. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю для Pod Save The World.

За його словами, кінцева мета США в Україні має дві головні складові.

"По-перше, безумовно, це завдання завадити Росії досягти стратегічного успіху в Україні, оскільки відсутність такого успіху від Росії є нашою головною метою, оскільки, як я вже зазначав, це може відкрити двері для агресорів з різних частин світу", – сказав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чи близька Україна до отримання ATACMS" - стаття у Reuters

Він наголосив, що Росія вже стикнулася з невдачею у своїх спробах викреслити Україну з карти світу, знищити її ідентичність як незалежної країни і приєднати до РФ.

За словами Блінкена, те, де саме межі будуть проведені, в першу чергу залежить від самого українського народу, який продовжує свій контрнаступ.

"Ми прагнемо підтримувати українців для максимального збільшення їхньої здатності повернути інші території, які захопила Росія", – сказав Блінкен.

Він нагадав, що РФ нині контролює лише 17% території України. За словами Блінкена, США прагнуть, щоб Україна не лише вижила, але й розвивалася. Тому продовжується економічна підтримка країни та підтримка демократії.

Держсекретар зазначив, що у цьому контексті головна мета полягає в тому, щоб Україна змогла встати на ноги і самостійно існувати в усіх аспектах, включаючи військовий, економічний і демократичний.

Початкові цілі президента Росії Володимир Путіна, яких він намагався досягти шляхом воєнного вторгнення в Україну, вже провалено. Тепер українці мають шанси на перемогу у війні, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Ентоні Блінкен побував у Києві 6 вересня. Він заявив, що здійснив візит до України, аби засвідчити тривалу підтримку нашої держави і переконатися, що Київ має все необхідне у довготривалій перспективі.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен сказав, чого США хочуть досягти в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути