Ексклюзиви
субота, 06 червня 2020 16:14

Бенксі представив нову картину на тему протестів у США

Бенксі представив нову картину на тему протестів у США
Фото: Instagram

Англійський художник Бенксі представив нову картину на тему протестів в Сполучених Штатах Америки, які почалися після смерті афроамериканця 46-річного Джорджа Флойда в Міннеаполісі.

Зображення картини він опублікував в Instagram.

На картині зображена безлика чорна фігура c очима-прорізами. Траурний портрет оточують квіти і свічки. Одна з зображених свічок запалена. Над портретом висить американський прапор, який загорівся від полум'я свічки.

Художник розповів, що вважав, що повинен помовчати і послухати думку чорношкірих людей з даного питання. Згодом Бенксі прийшов до висновку, що це його проблема, а не їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні людей прийшли попрощатися із вбитим копами Джорджем Флойдом

"Кольорові люди терплять невдачі через систему. Білу систему. Як несправна труба, вона топить квартири людей, які живуть внизу. Ця хибна система змушує їх страждати, але не їх завдання її виправляти. Вони і не можуть - ніхто не пустить їх в квартиру нагорі. Білі люди повинні вирішити цю проблему, інакше хтось буде змушений піднятися наверх і вибити двері ", - написав Бенксі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Banksy (@banksy)


26 травня в американському місті Міннеаполіс люди вийшли на акцію протесту у зв'язку зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда внаслідок дій поліцейських. Флойда затримали через повідомлення, яке надійшло до поліції, що той збирається використати підроблені гроші. Про це інформує CNN. У соцмережі поширили відео, як прибувший на виклик поліцейський став колінами на шию Флойда. Чоловік просив правоохоронця припинити, бо не може дихати.

Зараз ви читаєте новину «Бенксі представив нову картину на тему протестів у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути