четвер, 03 вересня 2020 11:45

Бенедикт став найстарішим Папою

Бенедикт став найстарішим Папою
Папа Бенедикт XVI / Getty Images

Колишній Папа Бенедикт XVI, 93 роки, став найстарішим з усіх глав Ватикану в історії. Очолював Католицьку церкву в 2005-2013 роках.

Йозеф Ратцінґер народився в німецькій Баварії 16 квітня 1927-го. Він перший за 600 років Папа, який добровільно склав повноваження глави Католицької церкви. Відтоді має звання "почесного Папи" і живе в монастирі на території Ватикану. Про це пише сайт польського телеканалу TVP.

Райцінґер - перший німець на чолі Ватикану з 1057 року. Із 1983-го по 2005-й очолював Конгрегацію доктрини віри. Був одним із найближчих соратників попередника Івана Павла ІІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський закликав списати борги бідним країнам

Ратцінґер - інтелектуал і богослов. Знає 10 мов і має 8 докторських ступенів з теології і філософії. Переконаний консерватор. Отримав прізвисько "залізний кардинал" через різке неприйняття розлучень, абортів, гомосексуальних шлюбів, клонування та мультикультуралізму. Бенедикт XVI був консервативним Папою, особливо порівняно з Іваном Павлом II.

У лютому 2013 року зрікся престолу через стан здоров'я. Востаннє перед цим Папа оголошував про добровільне зречення від престолу 1415-го. Тоді зрікся Григорій XII.

Досі найстаршим Папою був Леон Leon XIII, який помер у віці 93 роки. Наступним Клеменс XII, якому було майже 88. Далі Клеменс X, який не дожив 10 днів до 86 років.

Зараз ви читаєте новину «Бенедикт став найстарішим Папою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути