середа, 05 вересня 2018 12:46

Австрія підозрює своїх політиків у шпигунстві на користь Москви

Австрія підозрює своїх політиків у шпигунстві на користь Москви
18 серпня Путін відвідав весілля австрійського міністра Карін Кнайсль. Цей факт, а також поліцейські рейди проти служби безпеки викликають занепокоєння у суспільстві. Фото: Local

Служба безпеки Австрії підозрює політиків із вищих ешелонів країни у передачі секретної інформації Кремлю. У парламенті відбудеться розслідування з цього питання. Воно розпочалось у вівторок 4 вересня.

18 серпня Путін відвідав весілля австрійського міністра закордонних справ Карін Кнайсль. Цей факт, а також поліцейські рейди проти служби безпеки викликають занепокоєння у суспільстві, повідомляє Local.

Також "Партія свободи" із кремлівська "Єдина Росія" підписали договір про партнерство. І це теж турбує європейських політиків.

У лютому цього року поліція здійснила рейди у помешкання двох вищих службовців зі служби безпеки країни. Офіційною причиною було зловживання службовим становищем з їх боку. Але під час обшуку у них вилучили інформацію про праві екстремістські групи.

Міністр внутрішніх справ є членом і головним стратегом "Партії свободи", а службою безпеки керують опозиціонери. Праві урядовці можуть передавати секретну інформацію Москві, вважають критики влади. Тому діяльність уряду будуть перевіряти. Першими у справі свідчитимуть співробітники служби безпеки, у яких провели обшуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Соромно, соромно, соромно" - Австрія обурюється танцем Кнайсль і Путіна

Західні секретні служби все частіше бояться обмінюватися інформацією зі своїм союзником з ЄС Віднем, кажуть журналісти. Ситуація загострилась після того, як голова австрійського МЗС Карін Кнайсль - представниця правих - запросила до себе на весілля російського президента Володимира Путіна.

Австрія готова відновити один із населених пунктів Донбасу. Про це заявив канцлер країни та голова Ради ЄС Себастьян Курц під час зустрічі із президентом України Петром Порошенком 4 вересня в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Австрія підозрює своїх політиків у шпигунстві на користь Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути