вівторок, 04 вересня 2018 14:05

Австрія погодилась відновити один із населених пунктів на Донбасі

Австрія погодилась відновити один із населених пунктів на Донбасі
Петро Порошенко і Себастьян Курц провели зустріч у Києві. Фото: адміністрація президента

Австрія готова відновити один із населених пунктів Донбасу. Про це заявив канцлер країни та голова Ради ЄС Себастьян Курц під час зустрічі із президентом України Петром Порошенком 4 вересня в Києві.

"Ми дуже вдячні за оздоровлення українських дітей із Донеччини на території Австрії. Також із Федеральним канцлером обговорили можливе шефство Австрії над одним із населених пунктів Донбасу", - написав Порошенко у Twitter.

Назву населеного пункту не уточнюють.

Також Курц закликав Росію повернутися за стіл переговорів, написав прес-секретар глави української держави Святослав Цеголко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація Захарченка: волонтер довів причетність Росії

Австрія виділить міжнародному благодійному фонду "Карітас" €1 млн для підтримки жителів Донбасу. Про це повідомив Курц під час спільного з президентом Петром Порошенком брифінгу в Києві

У травні Порошенко запропонував ініціативу, аби кожна європейська країна взяла шефство над одним із зруйнованих населених пунктів на Донбасі. Латвія заявила, що готова допомогти Авдіївці.

Також раніше вищі чиновники Росії - міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і спікер Держдуми В'ячеслав Володін відмовилися від перемовин із питань конфлікту на Донбасі. Вбивство лідера донбаських терористів Олександра Захарченка скасовує "Мінські домовленості", заявив останній. Перемовини у "нормандському форматі" також не мають сенсу, вважає Лавров.

Зараз ви читаєте новину «Австрія погодилась відновити один із населених пунктів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути