неділя, 18 березня 2018 12:31

Аварія на грузинському курорті: очевидець розповів подробиці

Аварія на грузинському курорті: очевидець розповів подробиці
На гірськолижному курорті в грузинському Гудаурі операція з евакуації людей з підйомника після аварії була швидкою і злагодженою. Фото - Elentur

На гірськолижному курорті в грузинському Гудаурі операція з евакуації людей з підйомника після аварії була швидкою і злагодженою.

З української групи серйозно постраждала дівчина, повідомив у Facebook очевидець трагедії харків'янин Максим Панікар.

"З нашої групи дуже постраждала одна дівчинка з Києва — Інна Іщук. Вона отримала ушкодження одного хребця в попереку, відкритий осколковий перелом лопатки, відкритий перелом ліктьової кістки, поламані ребра, які зачепили легені і зламане стегно. Її перевезли у лікарню Тбілісі. Станом на 18 березня вона вже може дихати сама. Всі інші живі-здорові, відбулися невеликими переляком", - пише Панікар.

За його словами, на момент відмови гальм підйомника там були четверо українців.

"На підйомнику були наші чотири людини, включаючи мою дружину Юлю, яка зістрибнула разом з хлопцями, і Інна, яка з якихось причин не змогла зістрибнути і її закинуло на високій швидкості прямо в місце зупинки всіх підйомників. Під час стрибка з підйомника третя дівчина Аліна зачепилася курточкою за підйомник і її протягло метрів 8 і відкинуло в сторону. Після цього пройшло ще чотири крісла без людей і канатка зупинилася", - розповідає він.

За його словами, киянку Інну відкинуло між бетонних блоків опор канатної дороги, але вона була в свідомості. На місці події їй почав допомагати парамедик із Польщі, а через 7-10 хв. приїхали рятувальники і забрали дівчину до лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про стан усіх постраждалих на курорті Грузії

"Серед тих, хто залишився на підйомнику були п'ятеро наших хлопців, зняли їх десь через півтори години після аварії, операція з евакуації людей з підйомника була відносно швидкою та злагодженою", - пише він.

Панікар пише, що після приїзду в лікарню там уже знаходилися потерпілі від аварії підйомника. В лікарню пізніше приїхали представники курорту, поліції і міністр економіки Грузії. Уряд повністю бере на себе все лікування постраждалих.

На гірськолижному курорті Грузії в Гудаурі вийшла з ладу канатна дорога. Сидіння разом із людьми почали обриватися і з'їжджати донизу. Дехто з відпочивальників на ходу зіскакував з аварійних крісел. У компанії з розвитку гірських курортів повідомили, що канатна дорога зробила аварійну зупинку. Опісля крісла почали рухатися у зворотньому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Аварія на грузинському курорті: очевидець розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути