середа, 17 жовтня 2018 11:08

Астронавт NASA розповів про першу реакцію під час аварії

Астронавт NASA розповів про першу реакцію під час аварії
Астронавт NASA розповів про першу реакцію під час аварії. Скріншот з відеотрансляції NASA

Американський астронавт Нік Хейг розповів про реакцію екіпажу на аварію ракети "Союз-ФГ" на брифінгу, який транслював канал NASA. Хейг також повідомив, що не проти полетіти на ракеті Роскосмосу знову.

"Я готовий летіти знову, коли з'явиться такий шанс. Ми всі — я, сім'я, друзі, колеги, — багато вклали в те, щоб цей політ відбувся. Ми розуміємо, наскільки це непроста справа. Нас не завжди супроводжує успіх. Але ми намагаємося розширити межі нашого розуміння світу, літаючи в космос. Це варто ризиків", — підкреслив він.

Як повідомив астронавт, повернення живого та здорового екіпажу на Землю показує, що система порятунку на "Союзі" є надійною.
"Тепер потрібно дістатися додому", — згадав Хейг першу реакцію екіпажу на аварію. Найкращим, на його думку, що можна було зробити під час аварії, — це зберігати спокій і робити те, чому тебе навчали.

"Ми проводили нескінченні тренування і вчилися вирішувати такі ситуації. Останні 2 роки я переважно провів у Зоряному містечку в Росії, де на навчаннях нам доводилося вирішувати будь-які аварійні ситуації, які тільки можна уявити. Ми з Олексієм виробили те почуття команди, яке необхідно, щоб справлятися з подібними інцидентами", — сказав Хейг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія російського "Союзу": назвали ймовірні причини

Також астронавт зауважив, що їм пощастило, адже капсула спускалася до Землі не так швидко, як могла за інших обставин. Через це жодних перепадів температури або чогось гіршого вони не зазнали.

11 жовтня в Казахстані після запуску ракети "Союз" із космодрому Байконур сталася "аварія носія". На борт МКС повинні були відправитися американський астронавт Тайлер Хейг і російський космонавт Олексій Овчінін. Все було готове до зльоту, і ракета відірвалася від землі, однак сталася аварійна ситуація – друга ступінь ракети втратила орієнтацію та двигуни вимкнулися. Екіпаж в аварійній капсулі відокремився від корабля та приземлився. Обидва космонавта вижили і не потребували медичної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Астронавт NASA розповів про першу реакцію під час аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути