вівторок, 31 березня 2020 13:04

Астрофізик потрапив до лікарні через "антикоронавірусне намисто"

Астрофізик потрапив до лікарні через "антикоронавірусне намисто"
Астрофізик Даніель Рірдон в госпіталі, після того як з його носа витягли всі магніти. Фото: The Guardian

27-річний працівник австралійського університету потрапив до лікарні через "антикоронавірусне намисто". Перебуваючи в самоізоляції та нудьгуючи, вчений намагався придумати механізм, який допомагав би власнику не заразитися. Однак все скінчилося магнітами в носі та госпіталізацією.

Даніель Рірдон вивчає гравітаційні хвилі. Але в режимі самоізоляції вирішив винайти механізм, який допомагав би дотримуватися найголовнішої рекомендації ВООЗ у протидії коронавірусній інфекції. А саме - не торкатися обличчя руками, пише The Guardian.

Рірдон вигадав намисто, яке сигналами на спеціальних наручних браслетах попереджало б носія, що він зараз зробить саме те, що ВООЗ робити не рекомендує. Учений зізнався, що в нього ніколи не було ніякого досвіду у створенні таких механізмів. Але в нього були 4 потужних магніти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголених грудей поменшає. Коронавірус підкосив журнал Playboy

Ідея, на жаль, не спрацювала: намисто сигналило саме тоді, коли носій не робив нічого і тим паче не підносив рук. Тоді вчений вирішив просто поекспериментувати з магнітами далі. Він прикладав їх до вух, щоб вийшли такі собі "кліпси". Потім Даніель запхав 2 магніти собі в ніс. Ще 2 приладнав на зовнішній поверхні.

Знявши 2 "верхні", він потрапив у незручну ситуацію: "внутрішні" магніти з'єднались через носову перегородку. Рірдон не зміг їх витягнути просто так. Коли ж він спробував витягти їх за допомогою 2 перших, в носі застряли всі 4.

via GIPHY

"Я 20 хвилин самостійно намагався витягнути їх із носа. Потім почав гуглити проблему. Так я дізнався, що 11-річний хлопчик в аналогічній ситуації витягнув їх за допомогою інших магнітів. Я запхав ще два, які залишилися, в ніздрю, щоб потягнути "внутрішні". Але вони притягнулися один до одного, і "зовнішні" вислизнули в мене з рук. Так у мене закінчилися магніти", - пояснив логіку своїх дій Даніель Рірдон.

Далі австралієць спробував витягти їх усіх плоскогубцями, але врешті-решт йому довелося звернутися в лікарню. Там спеціалісти витягли з носа вченого всі сторонні предмети. Після чого Рірдон підкреслив, що більше не має намірів експериментувати з магнітами.

"Коронавірусну вечірку" влаштував 54-річний американець в умовах суворого карантину. Поліцейські розповіли, що в тісній квартирці зібралися майже пів сотні осіб, а в повітрі висів запах марихуани. А у Великій Британії від коронавірусу померла 108-річна жінка, яка свого часу пережила епідемію іспанки на початку ХХ століття.

Зараз ви читаєте новину «Астрофізик потрапив до лікарні через "антикоронавірусне намисто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути