Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 15:24

Американського бізнесмена звинувачують у контрабанді зброї в Україну

Американського бізнесмена звинувачують у контрабанді зброї в Україну
33-річного американця звинувачують у незаконному продажу зброї до України.Фото:pixabay

За даними прокуратури США, колишньому власнику компанії Buffalo Grove пред'явлені федеральні звинувачення в незаконному експорті частин зброї та інших пов'язаних предметів в українську компанію. Про це повідомляє Chicago Tribune.
9 жовтня прокуратура США в штаті Іллінойс оголосила звинувачення 33-річному Гленну Степулі, колишньому жителю міста Вілінг. Зараз, за твердженнями уряду, він проживає в Майамі-Біч.
Згідно з обвинувальним висновком Степул, який володів бізнесом з виробництва обладнання для горизонтального буріння Buffalo Grove, співпрацював з жителем України, якому також пред'явлено звинувачення, оголосили підозру в експорті або спробі експорту частин зброї з США в Україну з 2014 по 2016 рік.
Уряд заявив, що це сталося без схвалення Держдепартаменту США, що є порушенням Закону про контроль за експортом зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ґратами сидять понад мільйон в'язнів

"У звинуваченні стверджується, що Степул змішав і сховав деякі предмети, які контролюються законами про експорт, в партіях бурового обладнання, які відправили в Україну. Одна така партія була перехоплена співробітниками митниці у Львові у вересні 2014 року. Степул заповнив митну декларацію з помилковим описом предметів. Контрабандні деталі назвали "предметами домашнього вжитку", "косметикою", "іграшками", "канцелярськими товарами" і "касетами", - йдеться в повідомленні прокуратури США, де оголошується обвинувальний акт.

Степул не визнав себе винним на слуханні справи у федеральному суді 8 жовтня. Повторне слухання проводитиметься 16 грудня.
Адвокат обвинуваченого не відповідає на запити від ЗМІ.
Згідно з обвинувальним висновком, троє чоловіків також звинувачуються в спробі порушити закон про міжнародні перевезення. Вони звинувачуються у спробі експорту прицілів і фотоапаратів нічного бачення в Україну без дозволу Міністерства торгівлі США.
За словами прокурора США, бізнесмену також пред'явлені додаткові звинувачення, пов'язані з експортним контролем, помилковими заявами і контрабандою.
Офіційні особи повідомили в пресрелізі, що виданий ордер на арешт Якіна. Він, ймовірно, проживає в Україні.

На українському кордоні виявили першу партію контрабанди телефонів марки Apple iPhone 12 Pro Max. 5 смартфонів виявили у громадянина Німеччини під час перевірки авто, яким чоловік прямував із Польщі в Україну, повідомляють у Державній прикордонній службі.

Зараз ви читаєте новину «Американського бізнесмена звинувачують у контрабанді зброї в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути