Ексклюзиви
середа, 08 червня 2022 10:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Абрамович відхрестився від Путіна в документах на оскарження санкцій

Абрамович відхрестився від Путіна в документах на оскарження санкцій
Російський олігарх Роман Абрамович. Фото: rbc.ru

Російський мільярдер Роман Абрамович оскаржує накладені проти нього санкції.

Для цього направив Євросоюзу відповідні документи. У них намагається довести помилковість звинувачення у його близькості до президента Росії Володимира Путіна, пише The Times.

У документах зазначається, що жодного особливого доступу до Путіна для збереження свого багатства Абрамович не має. Також він начебто не отримував жодних привілеїв від відповідальних за окупацію Криму та дестабілізацію в Україні осіб.

Бізнесмен переконує, що ніколи не висловлювався на підтримку путінської політики щодо України, а свої статки заробив ще до приходу Путіна до влади

Абрамович – один з 25 найбільших платників податків у Великій Британії. За останні 20 років бізнесмен нібито заплатив податків на суму 1,75 млрд фунтів стерлінгів. І лише у 2019-2020 роках він заплатив у Британії понад 41 млн фунтів стерлінгів податків та страхових відрахувань, стверджують його адвокати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віддасть гроші жертвам війни в Україні. Абрамович продає "Челсі"

За їх словами, це означає, що у Британії та ЄС російський бізнесмен заплатив більше податків, ніж у Росії, тому його не мають розглядати як провідного спонсора РФ або як людину, яка підтримує політику Путіна в Україні.

Адвокати мільярдера повідомили, що він інвестував 2 млрд фунтів у приватні фонди у Британії, його сімейний офіс знаходиться в Лондоні і що він дав роботу більш ніж тисячі співробітників у футбольному клубі "Челсі" та інших компаніях.

15 березня Євросоюз і Велика Британія запровадили нові санкції проти росіян і російських компаній за вторгнення Росії в Україну. Під санкції потрапив Роман Абрамович.

Після російського вторгнення статки Абрамовича скоротилися вдвічі - з 12 млрд до 6 млрд фунтів стерлінгів, за даними Times. Зокрема, через зниження вартості міжнародної металургійної та гірничодобувної компанії EVRAZ Group, основним бенефіціаром якої він є.

ЄС наклав санкції на Абрамовича, звинувативши його у "довгих та близьких зв'язках з Володимиром Путіним" та "привілейованому доступі до президента".

Зараз ви читаєте новину «Абрамович відхрестився від Путіна в документах на оскарження санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути