четвер, 21 лютого 2019 11:39

15-річна британка втекла до Сирії, щоб вийти заміж за бойовика ІДІЛ

15-річна британка втекла до Сирії, щоб вийти заміж за бойовика ІДІЛ
19-річна Шамім Бегум народила від джихадиста 3 дітей. Фото: скріншот з відеоролику

Дружина терориста "Ісламської держави" 19-річна Шамім Бегум розповіла, як це бути жінкою джихадиста і про життя в Сирії у цілому.

Вона стала прихильницею радикального ісламу, повідомляє Times.

У 2015 році під враженням від пропагандистських відео ІДІЛ разом із двома подругами – Кадізою Султаною і Амірою Абазі – вилетіла із Лондона, де народилася, в Туреччину. Там перетнула кордон Сирії, щоб вийти заміж за воїна джихаду.

Перші дні в ІДІЛ дівчата провели в спеціальному "будинку наречених", поки їм підшукували чоловіків. Через три тижні Шамім вийшла заміж за 27-річного Яго Рідейка, терориста з Голландії. На початку 2019 року її чоловік здався сирійській армії.

"Та нормально жили. Бомбили нас іноді, але загалом усе було добре... Ні, страт я не бачила. Одного разу лиш побачила, що у відрі для сміття лежить відрізана голова. Мене це не збентежило – це ж ворог ісламу! Я думала про те, що ця людина могла б зробити з мусульманками", – розповіла дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командир бойовиків вбив вагітну дівчину

У Сирії в Бегум народилося троє дітей, але двоє первістків померли через голод і хвороби в "столиці" ІДІЛ Ракку. Тепер дружина терориста хоче, щоб її новонародженим сином Джарахе опікувався британський уряд.

"У них немає доказів, що я займалася чимось протиправним, я просто поїхала у Сирію і чотири роки була домогосподаркою. Сиділа вдома з дітьми. Нічого не пропагувала і нікого нікуди приїжджати не кликала", – виправдовувалася вона.

Але в Британії дівчину вважають пособницею тероризму.

"Ми не повинні забувати, що дружини джихадистів годували халіфат. Вони допомагали з логістикою, а також закликали інших британок слідувати їхньому прикладу", – заявив британський міністр безпеки Бен Уоллес.

Глава МЗС Саджид Джавід додав, що подібні Бегум жінки "сповнені ненависті до країни".

"Якщо вам вдасться повернутися, будьте готові до допиту, розслідування та покарання", – підкреслив дипломат.

В Іраку знайшли понад 200 масових поховань жертв Ісламської держави. Усі вони – на звільненій від терористів території.

Слідчі ООН припускають, що поховання містять останки від 6 до 12 тис. осіб. Зокрема, жінок, дітей, людей похилого віку, людей з обмеженими фізичними можливостями, іноземців та іракських військових.

Зараз ви читаєте новину «15-річна британка втекла до Сирії, щоб вийти заміж за бойовика ІДІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути